Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diplomasi tek çıkış yolu

22 Mart 2022 19:09 - Güncelleme : 22 Mart 2022 19:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin üyelik müzakeresi fasıllarını açmasını beklediğini dile getirdi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmesinde, " Şartlar çok zor ancak diplomasi tek çıkış yolu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin üyelik müzakeresi fasıllarını açmasını beklediğini dile getirdi.

Hollanda Başbakanı Rutte ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan bir kez daha Rusya-Ukrayna savaşında çözümün diplomasi olduğunu vurguladı.

KRİZDE DİPLOMASİ TEK ÇIKIŞ YOLU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında önemli bölümler şu şekilde:

Ukrayna'da ateşkes ve barışa giden yolda elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Şartlar çok zor ancak diplomasi tek çıkış yolu. Zelenski ve Putin ile temaslarımı sürdürüyorum.

Ateşkes ve barışa giden yolda elimizden gelen desteği sunmaya hazırız. Şartlar çok zor ancak diplomasi tek çıkış yolu. Zelenski ve Putin ile temaslarımı sürdürüyorum.

NATO müttefikimiz Hollanda ile ilişkimizi, diyalogumuzu daha da geliştirmek hususunda ortak iradeye sahibiz. Dışişleri Bakanlarımızın istişare mekanizması için toplantıyı mayıs ayında Türkiye'de icra edeceğiz.

Ticaret hacmimiz 11 milyar dolara ulaştı. Bu şekilde 2016 yılında belirlediğimiz 10 milyar dolar hedefini aşmış oldu. Şimdi ilk etapta 15 milyar dolar ardından 20 milyar dolar hedefini birlikte ortaya koyduk. Mevcut istatistikler yakaladığımız ivmenin artarak devam edeceğini gösteriyor.

AB'nin kısır çıkar hesaplarına teslim olmadan üyelik müzakeresi fasıllarını açmasını, Gümrük Birliği müzakerelerine süratle başlamasını bekliyoruz.

TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

Hollanda Başbakanı Rutte'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Kilit ekonomik ortaklarız. 8'den 11 milyara artan bir ticaret hacmi gördük. Ara hedef olarak 15, nihai hedef olarak 20 milyar dolar belirledik. Bugünkü odağımız sadece ikili ilişkilerimiz değildi. Dünyada olanlara da odaklandık. Çünkü çok taraflı düzeyde de birlikte çalışıyoruz. İki ülke de NATO üyesi. Türkiye ittifak için çok büyük siyasi ve ekonomik öneme haizdir.

Türkiye Montrö Sözleşmesi'nin gereğini yapıyor. Aynı zamanda Türkiye, Ukrayna'da çözüm için üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor, hem Putin hem Zelenski ile görüşen ender ülkelerden.

Türkiye bu ihtilafta (Rusya-Ukrayna müzakereleri) kilit bir rol oynuyor. Sayın Erdoğan'ın bu rolü üstlenmesinden ötürü teşekkür ediyorum.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diplomasi tek çıkış yolu

 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diplomasi tek çıkış yolu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...