Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim adayları için tarif yaptı: Yük olan değil yük alan isimler olmalı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Sabah Gazetesi
10 Aralık 2023 19:20 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 09:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim hazırlıkları için bir araya geldiği kurmaylarına adaylık konusunda önemli talimatlar verdi. Yerel seçime giden yolda beraber yürüyeceği isimler için tarifte bulunan Erdoğan'ın "Yük olan değil yük alan isimler olmalı" dediği öğrenildi.

Yerel seçim için hazırlıklarını sürdüren AK Parti'de çalışmalar yeni haftadan itibaren hız kazanacak. Parti genel merkezinde kurulacak komisyonların aday adaylarıyla yapacağı görüşmelerin ardından listeler AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek.

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP ile yapılacak görüşmeler neticesinde aday çıkarılacak il ve ilçelerdeki isimler için partinin yetkili kurullarıyla bir araya gelecek olan Erdoğan, listeye son şeklini verecek. Ardından da aday listesi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulacak. 

AK Parti'nin aralık ayı sonuna kadar adaylarını açıklaması beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarıyla yaptığı ilk toplantının ayrıntıları ortaya çıktı. Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgilere göre; Erdoğan başkan adaylarının özelliklerini şu sözlerle tarif etti:

"BİZE YÜK OLAN DEĞİL, YÜK ALANLARLA YOL YÜRÜMELİYİZ"

"Bize yük olan değil, yük alanlarla yol yürümeliyiz. Partinin oyunu artırmayacaksa, faydadan çok zarar getirecekse, dedikodulara konu olacaksa, bunlarla bizim işimiz olmaz. Mevcut belediye başkanlarından değişecek olanlarla da temasa geçeceğiz. Onların gönüllerini alacağız. Siz de bu konuda duyarlı olun. Kırıp dökmeden süreci götürelim. Küskünlüklere yol açmadan; o arkadaşlarımızla görüşerek bunun bir bayrak yarışı olduğunu anlatalım. Seçimlerde de birlikte çalışalım."

Özellikle 3 dönemdir belediyeyi yönetenler ve yerelde hakkında çeşitli iddialar dolaşan başkanlarla vedalaşılması bekleniyor. Ayrıca deprem bölgesi başta olmak üzere çok sayıda ilin belediye başkanlarında revizyon olması hedefleniyor.

NET TARİH 15 ARALIK SONRASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ziyareti dönüşünde yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada aday belirleme tarihi için 15 Aralık'ı işaret edip şöyle konuşmuştu:

"2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar. Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024’e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız."

ADAY TESPİT KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Öte yandan AK Parti'de 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne hazırlık sürüyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında belediye başkan adaylarını belirlemek için Aday Tespit Komisyonu oluşturuldu.

İlk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü yapması beklenen komisyonda AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yer alıyor.

Aday belirleme çalışmalarında temayül yoklaması, anketler ve geçmiş seçim sonuçlarını bir arada değerlendirecek komisyon, ayrıca partinin Teşkilat Başkanlığı ve ilgili şehrin milletvekillerinin görüşlerini de dikkate alacak.

Kaynak: Sabah Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...