Tgrt Haber
22 Eylül 2021 17:02

Son dakika! Erdoğan'dan Afgan mülteci açıklaması: ABD daha fazlasını yapmalı!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'nin Afgan mülteciler konusunda gerekeni yapmadığını ifade ederek "ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek." dedi.

Son dakika! Erdoğan'dan Afgan mülteci açıklaması: ABD daha fazlasını yapmalı!
erdoğan,abd,mülteci,afganistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD televizyonuna verdiği demeçte, Afgan mülteciler konusunda sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle ABD'ye tepki gösterdi. Türkiye'deki kayıt dışı Afgan mülteci sayıının 300 binden fazla olduğunu söyleyen Erdoğan, daha fazlasını almaya ülkenin gücünün yetmeyeceğinin de altını çizdi.

ABD'nin Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri için bulunduğu New York'ta Amerikan CBS televizyonuna  verdiği mülakatta, "ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek." dedi.

"ÜLKEMİZİN DAHA FAZLASINI ALMAYA GÜCÜ YETMEZ"

Tamamı pazar günü yayımlanacak röportajdan paylaşılan bir bölümde, Türkiye'nin "mülteci ambarı" olmayacağı yönünde sözleri hatırlatılan ve Afgan mültecilerin sorumluluğunu ABD'nin mi alması gerektiği sorusu yöneltilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ABD zaten bu tür sorumlulukları yerine getirmedi. Bizim ülkemizde şu anda kayıt dışı 300 binden fazla Afgan mülteci var. Ülkemizin Afgan mültecileri hala almaya gücü yetmez." dedi.

"ORADA 20 YILDIR NEDEN VAR?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmasını gerektiğini belirterek, "ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek." değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...