Tgrt Haber

Erdoğan'dan 'diploma' iddialarına cevap

04 Haziran 2016 19:27
Erdoğan'dan 'diploma' iddialarına cevap
erdoğan, diploma,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şahsımla alakalı 'diploması vardı, yoktu' diye tartışma başlattılar. Okuduğum ve mezun olduğum okul ortada. Birileri ısrarla bu meseleyi köpürtmeye devam ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, "Bugünlerde birileri yine şahsımla alakalı olarak 'diploması vardı, yoktu' diye bir tartışma başlattılar.  Kayıt olduğum, okuduğum ve mezun olduğum okul ortada, sınıf arkadaşlarım ortada. Ayrıca üniversite yönetimi resmi açıklamayı yaptı. Tüm bunlara rağmen birileri hala ısrarla bu meseleyi köpürtmeye devam ediyor. Ne yaparsanız yapın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserle ortadayız." diye konuştu.

Erdoğan, "Bugün artık Türkiye'de siyasette, bürokraside ve ticarette kriter hangi seçkin gruba mensup olduğun değil, hangi birikime sahip olduğundur. Gerekli eğitime ve kabiliyete sahip olan herkesin önünde tüm kapılar sonuna kadar açıktır." ifadelerini kullandı.

İmam hatip okullarının önünü kesmek adına, mesleki eğitim sisteminin felç edildiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün hala etkisini sürdüren yetişmiş ara elemanı ihtiyacı, 28 Şubat döneminde mesleki eğitimin çökertilmiş olması yüzündendir. İmam hatiplerle birlikte diğer meslek liselerinin önlerindeki engeller de kaldırıldığı için bu okulların eğitim kalitesi de hamdolsun giderek yükseliyor. İlahiyat fakülteleri de hem akademik çalışma hem öğrenci kalitesi bakımından her geçen yıl daha da ileriye gidiyor. Hiç endişe etmeyin daha da ileri gidecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...