Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci ve üçüncü nükleer santral sinyali

17 Eylül 2021 17:53
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci ve üçüncü nükleer santral sinyali
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de Toplu Açılış Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu. Akkuyu Nükleer Santrali'nin birinci ünitesinin 2023'ün mayıs ayında tamamlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni nükleer santrallerin de sinyalini verdi. Mersin'in Suriye'deki insanlık dramının yükünü çeken şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin bu yükü daha fazla taşıyamayacağını belirtip AB'ye çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni programı kapsamında gittiği Mersin'de gündeme ilişkin konularda önemli mesajlar verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

YENİ NÜKLEER SANTRAL SİNYALİ

"3 milyar 260 milyon liralık yatırımla Mersin'e birçok alanda tesis kazandırdık. 12 bin mühendisin çalıştığı Akkuyu Nükleer Santali'nin birinci ünitesi 2023'ün mayıs ayında bitecek. Amacımız en kısa sürede ikinci ve üçüncü nükleer santellere kavuşmaktır.

"2023 DÖNÜM NOKTASI OLACAK"

Bu yılın ilk 7 ayında Mersin'e yapılan ihracat 2,2 milyar doları geçti. Mersin'deki bu güzel tablonun gelişerek sürmesi için her türlü desteği sağlıyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamı gibi Mersin de bu dönemde cumhuriyet tarihinin eşi benzeri görülmemiş eserler kavuşmuştur. Sizlerin fedakarlığını ve yüce gönüllülüğünü kimsenin görmezden gelmesine izin vermeyiz. Daha çok üreten, büyüyen bir Mersin için durup dinlenmeden çalışacağız. 19 yıldır biz eserlerimizle övünüyoruz. Eşek ölür kalır semeri. İnan ölür kalır eseri. Biz bunların sadece sözünü etmekle kalmıyoruz. 2023 inşallah bir dönüm noktası olacak.

AB'YE GÖÇMEN ÇAĞRISI

Mersin Suriye'de yaşanan insanlık dramının yükünü çeken şehirlerden biri oldu. Türkiye bu yükü tek başına taşıyacak değildir. AB'nin artık somut adımlar atması gerekiyor. Irak, Suriye, Afganistan'daki trajediler karşısında bizim kadar ilkeli tutum sergileyen ülke yoktur. Mersin onurlu duruşundan asla taviz vermemiştir. Tarih boyunca her mezhepten insana kollarını açan Mersin, bugün de kendine yakışanı yapmaktadır. Biz kardeşliğimizin, insanlığımızı gereğini yaptık, yapmayı sürdürürüz. Bizim kadar ilkeli duruş sergeleyen ve fedakarlık yapan hiçbir ülke yoktur.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci ve üçüncü nükleer santral sinyali

Modern dünya neyi yaşıyorsa neyden istifade ediyorsa benim Mersinli kardeşim de ondan istifade edecek. Yakında Mut, seneye Erdem, Anamur, Bozyazı ve Gülnar'a doğalgaz arzı sağlamayı planladığımız müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

"DEMOKRASİ GETİRECEĞİNİ SÖYLEYENLERİN GEÇMİŞTEKİ ZULMÜNÜ HATIRLAYIN"

Milletin derdiyle dertlenmeyenler, hiçbir yaraya merhem olamazlar. Hasbelkader yönetime geldikleri yerlerde sadece hayal kırıklığına yol açarlar. Sadece kaynak israfına, vakit kaybına sebep olurlar. Sizlerden karşınıza gelenleri, ağızlarından çıkan laflarla değil, yaptıklarıyla, ortaya koydukları eserlerle ölçüp biçmenizi istiyorum. Bu ülkeye daha fazla demokrasi getireceğini söyleyenlerin geçmişte millete nasıl zulmettiklerini, insanlara inanç, fikir hatta kıyafetlerinden dolayı nasıl ötekileştirdiklerini hatırlayın.

Geçmişte yapılan her işe, yatırıma, hizmete nasıl köstek olduklarını hatırlayın. Bir bakın kafa aynı kafa mı? Evet aynı kafa. Aynı kafadan farklı neticeler çıkarmasını beklemek akıl kârı bir iş değildir. Siyaset adına düğün evinin tefçisi, ölüm evinin yasçısı gibi davrananların milletin dertlerine ortak olduklarını, hüzünlerini paylaştıklarını görmedik.

"İKTİDARA GELİP TEK HAYIRLI HİZMETİ OLMAYANLAR VAR"

Akdeniz'de petrol ve doğal gaz ararız, Rumların ağzıyla karşı çıkarlar. Karadeniz'de doğalgaz buluruz kendi akıllarınca dalga konusu yaparak elde edilen başarıyı itibarsız hale getirmeye çalışırlar. Sınır ötesinde operasyon yaparız zalimlerin ve teröristlerin yanında yer alırlar. Türkiye'nin aleyhindeki her kampanyanın içerideki borazanlığına soyunan zihniyet yerli ve milli her adıma karşı çıkarak gerçek yüzünü ortaya koymaktadır.

Ülkeye ve millete eser, hizmet kazandırmak nasip işidir. Hamdolsun biz bu şerefe nail olduk. Yıllarca bu ülkede siyaset yapıp, zaman zaman iktidara bile gelip de taktığı tek çivi, yaptığı tek hayırlı hizmeti olmayanlar var. Siyaseti yalan, iftira, çarpıtmayla ülke gündemini bulandırmak sananlar eserin, hizmetin, yatırımın kıymetini bilmezler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...