Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kızılay'ın çadır satışına tepki: Süratle yanlış düzeltilmeli

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 May 2023 22:43 - Güncelleme : 11 May 2023 23:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kızılay'ın çadır satışına tepki: Süratle yanlış düzeltilmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kızılay,Kahramanmaraş,Deprem,Son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'taki deprem felaketinde Kızılay'ın çadır satmasıyla ilgili olarak hem tepkisin hem de üzüntüsünü dile getirdi. Erdoğan, "Bu konu beni de ciddi üzmüştür. Kızılay çadır satma fiilen giremez" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi derinden sartsı. 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği felakette milyonlarca kişi evsiz kaldı. Yaraların sarılmaya devam ettiği bölgede depremin ardından Kızılay'ın çadır sattığı ortaya çıkmış tepkiler çığ gibi büyümüştü. Kızılay'a ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a yönelik eleştiriler devam ederken bir tepki de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi'nde gençlerin sorularını cevaplayan Erdoğan, Kızılay'ın çadır satışıyla ilgili hem tepkisini hem de üzüntüsünü dile getirdi.

"KIZILAY BÖYLE BİR İŞE GİREMEZ"

Konunun kendisi ciddi manada üzdüğünü dile getiren Erdoğan, "Kızılay böyle bir işe giremez, süratle bu işi düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik" dedi.

"KÖY KONUTLARINI TESLİM ETMEYE BAŞLADIK"

Bölgede çalışmaların hızla devam ettiğini belritenbelirten Erdoğan, "6 Şubat olayında Türkiye olmayıp başka ülke olsa başlarına neler gelecekti. Şu an enkaz çalışmalarına varıncaya kadar bitirdik. Köy konutlarını teslim etmeye başladık. Kalıcı konutları yapıyoruz. Teslim törenleri başladığında vatandaşlarımızı rahatlatacağız" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...