Tgrt Haber
03 Eylül 2022 14:58 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 17:14

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ı sert sözlerle uyardı: İleri gidersen bedeli ağır olur

Son dakika haberi: Samsun'da tüm heyecanıyla devam eden TEKNOFEST Karadeniz'e katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yıllar içinde yerli ve milli üretimde gelinen noktayı anlatı ve insansız hava uçağı 'KIZILELMA'nın gücünü 'Dünya harp tarihinde oyun değiştirecek' sözleriyle özetledi. Yunanistan'ın Türk F-16'larını taciz etmesini değerlendiren Erdoğan, çok sert sözlerle uyardı. Yunanistan'a 'İzmir'i unutma' diyerek seslenen Erdoğan, daha ileri gidildiği takdirde bedelinin ağır olacağını söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
,TEKNOFEST,Samsun,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Yunanistan

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz, Samsun'da tüm heyecanıyla devam ediyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın düzenlediği festival başladığı ilk günden bu yana binlerce kişi tarafından ziyaretci akınına uğradı. 30 Ağustos'ta başlayan ve 4 Eylül'de sona erecek olan TEKNOFEST'e bugün ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok önemli açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST'in Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin parlayan yıldızı haline geldiğini belirten Erdoğan, Türkiye'ye bu markayı kazandıran T3 Vakfı ve bu çalışmada imzası olan tüm kurumları tebrik etti. Geçtiğimiz mayıs ayında Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST'i hatıralatarak konuşmasına devam eden Erdoğan, "Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalinin kapsama alanı artık sınırlarımız dışına da taşmıştır" dedi.

Türkiye'nin TEKNOFEST kuşağına ihtiyacı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de 7 düveli dize getirmişti. Bu gençlik bir asır önce milli mücadeleyi zafere ulaştırıp, düşmanı denize dökmüştü" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ı sert sözlerle uyardı: İleri gidersen bedeli ağır olur

Baykar Teknoloji tarafından üretilen 2023'te ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanan, insansız hava uçağı 'KIZILELMA'yla da ilgili konuşan Erdoğan, "Dünya harp tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak görülmektedir" dedi.

Yunanistan'ın S-300 hava savunma sistemi ile Türk F-16'larını taciz etmesine burada da sert tepki gösteren Erdoğan, Yunanistan'a 'izmir'i unutma' diyerek uyarılarda bulundu. Erdoğan,"Bak Yunan tarihe dön, çok daha ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var. İzmir'i unutma" ifedelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ülkemizin milli teknoloji hamlesinin parlayan yıldızı haline gelen TEKNOFEST'in tüm katılımcılarına şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize böylesine iftihar verici markayı kazandıran T3 Vakfı ile yol yürüyen tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum.

"TEKNOFEST'İ GURULA TAKİP ETTİM"

Bu yıl 5'incisi düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalinin kapsama alanı artık sınırlarımız dışına da taşmıştır. Geçtiğimiz Mayıs ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST'i gururla takip ettim. TEKNOFEST Karadeniz'de sizlerle birlikteyiz. Karşımdaki muhteşem tablo, bir şeyi ifade ediyor. TEKNOFEST evet, bizim. TEKNOFEST, farklı bir gençlik. TEKNOFEST şu anda tüm gücüyle ülkemizin geleceğine farklı bir ufuk çizgisi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ı sert sözlerle uyardı: İleri gidersen bedeli ağır olur

2018'de günlük katılımcı sayısı 550 bin gibi. Bu tür etkinliğe göre fevkalade iyi bir sayı olarak gerçekleşmişti. Bugün sadece yarışmacı başvurusu 600 bine ulaşan bir TEKNOFEST'i yaşıyoruz. TEKNOFEST Karadeniz ülkemizin 81 vilayetinden 107 ayrı ülkeden katılan 154 takım bünyesindeki 600 bin gencin 40 ayrı dalga yarıştığı şölene dönüştü. 

"TÜRKİYE'NİN GERÇEĞİ DE İHTİYACI DA TEKNOFEST KUŞAĞIDIR"

Bazıları gençlerimizi harflerle kuşaklara ayırıp umutsuzluk yaratmaya çalışırken asıl gerçek işte burada karşımızda duruyor.

Bir teknoloji etkinliğinin özellikle gençler tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir. Türkiye'nin gerçeği de ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır. Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de 7 düveli dize getirmişti. Bu gençlik bir asır önce milli mücadeleyi zafere ulaştırıp, düşmanı denize dökmüştü.

"YÜZDE 80 YERLİ VE MİLLİ SAVUNA SANAYİİNE SAHİBİZ"

Biz gençlerimize güveniyorduk. Birileri ise hep yaptıkları gibi gençlerimizi küçümseyerek bozgunculuk peşindeydi. Zaman bizim haklı olduğumuzu göstermiştir. Dün Nuri Demirarap, Vecihi Hürkuş'a yaptıkları eziyetleri bugünkü gençlerimize yapmak istediklerine izin vermedik, vermeyeceğiz. Biz insanımıza güvendik, insanımıza dayandık. İnsanımıza yol açtık, imkan verdik. Hamdolsun sonuçta dünyanın hayranlıkla izlediği bir yere geldik.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ı sert sözlerle uyardı: İleri gidersen bedeli ağır olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan KIZILELMA ve HÜRJET'i imzaladı

Kızılelma insansız hava uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak görülmektedir. Yüzde 80 yerli ve milli savunma sanayiine sahibiz.

YUNANİSTAN'I SERT SÖZLERLE UYARDI: İLERİ GİDERSEN BUNUN BEDELİ AĞIR OLUR

Şu anda Amerika Dedeağaç'a silahları, uçakları gönderiyor mu? Bak Yunan tarihe dön, çok daha ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var. İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz filan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya bir gece ansızın gelebiliriz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...