Tgrt Haber
25 Kasım 2022 11:50 - Güncelleme : 25 Kasım 2022 12:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'ye sert sözler: Teröristlerle kol kola dolaşanlar vahşete ortaktır

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte konuştu. Kadın yönelik şiddette önemli mesajlar veren Erdoğan, tek bir kadının bile şiddete uğramasına asla rıza gösterilmeyeceğini altını çizdi. HDP'ye de sert sözlerle yüklenen Erdoğan, Terör örgütü PKK'nın uzantılarının parlamentodaki uzantılarını görmezden gelemeyeceklerini söyledi ve HDP'nin asla milletin temsilcisi olamayacağını belirtti. Ümit Özdağ'ın Karkamış ziyaretine de değinen Erdoğan, "Siz de burada lütfen siyaset yapmayın deyip kovdular. O da gidip bir dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'ye sert sözler: Teröristlerle kol kola dolaşanlar vahşete ortaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan,PKK,Terör örgütü,HDP,Ümit Özdağ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çok önemli mesajlar verdi. Tek bir kadının bile şiddete uğramasına asla rıza gösterilmeyeceğinin altını çizen Erdoğan, mücadele çıtasını sürekli yükseltmenin mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Kalkınma planlarının merkezine güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdiklerini belirten Erdoğan, bundan sonra da seferberlik ruhuyla çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın hain saldırılarında öğretmenlerin ve çocuklarında alçakça katledildiğini söyleyen Erdoğan, dünyanın başka yerinde böyle bir durum olsa günlerce hatta aylarca gündem olacağını tepkilerin de ardı arkasının kesilmeyeceğini belirtti. Erdoğan, "Söz konusu Türkiye olunca timsah gözyaşı kabilinden çıkışların yanında ne siyasilerden ne de insan hakları örgütlerinden kayda değer bir ses çıkmıyor" dedi.

HDP'ye de sert sözlerle yüklenen Erdoğan, Terör örgütü PKK'nın uzantılarının parlamentodaki uzantılarını görmezden gelemeyeceklerini söyledi ve HDP'nin asla milletin temsilcisi olamayacağını belirtti.

Ümit Özdağ'ın Karkamış ziyaretine de değinen Erdoğan, "Siz de burada lütfen siyaset yapmayın deyip kovdular. O da gidip bir dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz" dedi.

"KADINA ŞİDDETE ASLA RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Tek bir kadının bile şiddete uğramasına asla rıza göstermeyeceğimiz için mücadele çıtasını sürekli yükseltmek mecburiyetindeyiz. Kadınlara yapılmış her yanlış uygulamayı insanın eşref-i mahlukat sıfatına yapılmış bir saldırı olarak görürüz. Her şeyden önce bizim inancımız buna cevaz vermez.

Kalkınma planlarımızın merkezine güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdik. Ülkemizde bu doğrultuda çok mesafe kat ettik. Elbette henüz arzu ettiğimiz seviyede değiliz.

2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıran uygulamaları sürdüreceğiz.  Bundan sonra da seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

HDP'YE SERT SÖZLER

Terör örgütleri söz konusu olduğu zaman Kandil'e çıkan Batılı STK'lar, Diyarbakır annelerini ziyaret etmemişlerdir. Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantıları görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Bunların parlamento kürsüsünü fırsat bilerek oradan söyledikleri ifadelerin hiçbir kıymeti yoktur. 

Parlamentoya öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle kolkola Kandil'de dağlarda dolaşanlar, bu milletin oylarının temsilcisi olamaz

2023 seçimlerini bu anlamda çok çok önemli buluyorum. 2023 seçimlerinde inanıyorum ki benim milletim Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla sandıklarda bunlara en güzel demokratik cevabı verecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'ye sert sözler: Teröristlerle kol kola dolaşanlar vahşete ortaktır

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ARKASINDA DURANLAR İŞLENEN SUÇA ORTAKTIR"

Kadın ve çocuk katili terör örgütünün arkasında duranlar yaşanan vahşete, işlenen insanlık suçuna ortaktır. İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemini, bu terör örgütleri neyle izah edecekler? En ufak bir açıklamalarını duydunuz mu? Ne ana muhalefet, ne yavrusu konuştu mu? Konuşmadı.

"MAZLUMLARI YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konuşacak sözleri yok da onun için. İşte bu bakımdan ben orada şehit edilen yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım.  Ülkemizde misafir ettiğimiz, çok büyük bir çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan mazlumları, mağdurları korumaya, yaşatmaya, geleceğe yaşatmaya devam edeceğiz. 

KARKAMIŞ'TA ÜMİT ÖZDAĞ'A PROTESTO

İşte particiklerden bir tanesi dün Gaziantep'ten Karkamış'a geçmiş. Karkamış'ta mülteci kardeşlerimiz hakkında laf etmeye kalkınca, 'lütfen haset yapmayın' deyip kovdular. O da gidip bir dükkana sığınıyor. Daha dur, bu iyi günleriniz. Kadın ve çocuk katilleriyle dirsek dirseğe dolaşanlara inşallah 2023 ders yılı olacaktır. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...