Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: 10 Mart'ta start veriyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2023 19:35 - Güncelleme : 06 Mart 2023 21:51
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı: 10 Mart'ta start veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dakika,Kabine Toplantısı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm projelerine karşı çıkan muhalefete yüklenen Erdoğan, karşı çıkıp miting yaptıklarını ve muhalefete ait belediyelerin şu ana kadar hiçbir şey yapmadığının altını çizdi. Gündem sapmasına yol açacak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılmasının şart olduğunu söyleyen Erdoğan, "10 Mart Cuma günü seçim sürecini başlatıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde can kaybının 46 bin 104'e yükseldiğini aktaran Erdoğan, depremin ilk anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Deprem bölgelerinde hava şartları nedeniyle yürütülen çalışmaların aksaktığını belirten Erdoğan, olumsuz koşullara rağmen AFAD'ın koordinasyonunda 81 vilayetin tamamındaki kamu gücünün saatler içinde harekete geçtiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm için vatandaşlara çaprıda bulunan Erdoğan, "Bu acıları yeniden yaşamamak için eski ve riskli binalarını en kısa sürede kentsel dönüşüme sokma çağrısında bulunuyorum" dedi. Kentsel dönüşüm projelerine karşı çıkan muhalefete yüklenen Erdoğan, karşı çıkıp miting yaptıklarını ve muhalefete ait belediyelerin şu ana kadar hiçbir şey yapmadığının altını çizdi. Gündem sapmasına yol açacak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılmasının şart olduğunu söyleyen Erdoğan, "10 Mart Cuma günü seçim sürecini başlatıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına, yıkıma, acıya yol açan 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçı sarsıntılar sebebiyle milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. 46 bin 104 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

6 Şubat saat 04.17'de yaşadığımız ilk deprem anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bakanlık, kurum ve kuruluşlarımızın tamamı arama kurtarma, yardım, destek kapasitelerini bölgeye yönlendirdik.

AĞIR KIŞ ŞARTLARI İŞLERİ GÜÇLEŞTİRDİ

Yaklaşık 9 saat sonra ikinci deprem felaketin sonuçlarını daha da ağırlaştırdı. 11 ilimizdeki 62 ilçe ve 10 bin 190 köyümüzde yıkıma yol açtı. Depremin ülkemizde ve bölgede ağır kış şartlarında yaşanması işleri daha da güçleştirildi.

81 İLDEKİ KAMU GÜCÜNÜ HAREKETE GEÇİRDİK

Şehirlerdeki kamu personeli ile acil müdahale ekipleri süratle toparlanarak milletimizin yardımına koştular. AFAD'ın koordinasyonunda 81 vilayetin tamamındaki kamu gücünü saatler içinde harekete geçirdik.

Bakanlarımız sabah 09.00'dan itibaren deprem sahasında koordinasyonu üstlendiler. Her şehrimize en az 1 bakanımızı daimi olarak görevlendirdik. Tüm bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eksiklikleri tespit edip, milletimizin acılarını paylaştılar.

"ASKERİMİZ DEPREMDEN SONRA ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRDİ"

Tüm birimlerimizi ülkemizin dört bir yanından görevlendirdiğimiz mülki idare personeli ile takviye ettik. Milletvekillerimizi deprem bölgesi illerinde görevlendirerek depremzedelerimizin yanında olmalarını sağladık. Askerimiz depremden dakikalar sonra harekete geçerek üzerine düşen görevi bihakkın yerine getirdi, getirmeye devam ediyor.

Polisimiz ve jandarmamız arama kurtarmaya destekleri, hayati rolleriyle adeta destan yazdılar. Sağlık personelimiz kimi yerlerdeki zarar gören hastanelerimize rağmen yaralı olarak kurtarılan insanlarımıza şifa için insanüstü gayretle çalıştı, çabaladık.

Belediyelerimiz, personeli, araç gereçleriyle deprem şehirlerine koştu. Madencilerimiz, ormancılarımızı, DSİ ekiplerimizi, Karayolları ekiplerimizi arama kurtarma çalışmalarına katılmak için hemen bölgeye gönderdik.

DEPREMZEDELERE DESTEK 

Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan borçlarını depremde hayatını kayeden işletmecilerimizin de tüm borçlarını siliyoruz. Bireysel ve KOBİ lredilerinin ödemelerindeki ertelemenin yanında 250 milyar liralık destek veriyoruz. Kiraya çıkan depremzede 3-5 bin arasında destek veriyoruz

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Kentsel dönüşümün engellenmesi için adeta yalvardık. Kaybedilen her anın bizi büyük yıkımlara yaklaştırdığını söyledik. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarıma bu acıları yeniden yaşamamak için eski ve riskli binalarını en kısa sürede kentsel dönüşüme sokma çağrısında bulunuyorum.

SEÇİM TARİHİ MESAJI

Gündem sapmasına yol açacak seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması şarttır. 14 Mayıs'ta yapılması bu imkanı verecektir. 10 Mart Cuma günü seçim sürecini başlatıyoruz

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...