Tgrt Haber
01 Şubat 2022 06:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği: Ukrayna ile BAE'ye gidecek, Putin gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şubatta yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor. Rusya-Ukrayna geriliminin tırmandığı dönemde Erdoğan, perşembe günü Ukrayna’ya gidecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de 15 Şubat’tan sonra Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği: Ukrayna ile BAE'ye gidecek, Putin gelecek
erdoğan,ukrayna,rusya,BAE,israil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bu ay yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor. Ukrayna-Rusya geriliminin tırmandığı son dönemde, perşembe günü Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada çeşitli temasları olacak. Ukrayna-Rusya geriliminde Türkiye’nin arabulucu olabileceği konusunda mesajlar verileceği görüşmelerde, gerilimin azaltılması, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve sıcak çatışma dönüşmemesi yönünde girişimlerde bulunulacak. Yine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de 15 Şubat’tan sonra Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinde, Ukrayna geriliminin yanı sıra, S400 sevkiyatı, beşinci nesil savaş uçağı tedariki, Suriye ve bölgesel meselelerin ele alınacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği: Ukrayna ile BAE'ye gidecek, Putin gelecek

BAE’YE İADEİ ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4,5 yıl aranın ardından 14- 15 Şubat’ta Birleşik Arap Emîrlikleri’ne bir iade-i ziyaret gerçekleştirecek. Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed en-Nahyan’ın Kasım ayındaki Ankara temaslarında 9 alanda doğrudan yatırımları içeren anlaşmalar imzalanmıştı.

İSRAİL’LE YENİ DÖNEM

Ayrıca, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog da bu ay Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, Herzog’un ziyaretini olumlu bir gelişme olarak gördüklerini belirterek “Bu ziyaretle birlikte İsrail Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem başlayabilir” demişti.

Libya Millî Birlik Hükûmeti’nin Başbakan Yardımcılarından Hüseyin el-Katrani’nin bu ay sonunda Türkiye ziyareti planlanıyor.

Öte yandan, bugün Lübnan Başbakanı Necib Mikati de resmî temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geliyor. Mikati, göreve geldiği 10 Eylül 2021’den bu yana ilk defa Türkiye’yi ziyaret etmiş olacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 4 Temmuz 2022 22:06

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SELAMLAR SAYGILAR HURMETLER DİLİYORUM

GULSAH DOGAN 4 Temmuz 2022 19:54

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR

GULSAH DOGAN 4 Temmuz 2022 19:46

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR

GULSAH DOGAN 4 Temmuz 2022 18:35

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...