Tgrt Haber

Eski MHP’li Oktay Vural İYİ Parti saflarına katıldı! Meral Akşener'in listesinde yer aldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
25 Haziran 2023 06:55 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 08:43
Eski MHP’li Oktay Vural İYİ Parti saflarına katıldı! Meral Akşener'in listesinde yer aldı
meral akşener,iyi parti,oktay vural,mhp

Eski MHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili olan Oktay Vural, İYİ Parti’ye katıldı. Kongre sonrası Vural, Genel İdare Kurulu (GİK) listesinde yer aldığı öğrenildi.

İYİ Parti’de 3.Olağan Kurultay’ı Meral Akşener’in tek adaylığı ile tamamlandı. Delegelerden aldığı oylarla yeniden genel başkanlığa seçilen Akşener’in hazırladığı listede bir isim dikkat çekti. MHP’de eskiden milletvekilliği ve Grup Başkanvekilliği görevi yapan Oktay Vural İYİ Parti saflarına katıldı. İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu (GİK) listesinde yer alan Vural Akşener'in listesinden İYİ Parti'ye katılmış oldu. 

Yeni GİK üyelerinin tamamı ise şu isimlerden oluştu:

"Uğur Poyraz, Ümit Dikbayır, Bahadır Erdem, Metin Ergun, Bilge Yılmaz, Ümit Özlale, Tolga Akalın, Sevinç Atabay, Ayfer Yılmaz, Ünzile Yüksel, Burak Akburak, Kürşad Zorlu, Ayyüce Türkeş Taş, Ömer Karakaş, Turhan Çömez, Satuk Buğra Kavuncu, Selcan Hamşioğlu, Dursun Çolak, Naci Cinisli, Taha Orhun Ertürkmen, Şükrü Kuleyn, Cumali Durmuş, Sevinç Çağlayan, Mehmet Aslan, Cem Özdemir, Hayrettin Nuhoğlu, Ayşe Sucu, Hüseyin Özlik, Veysel Gündoğan, Oktay Vural, Berna Sukas, Rıdvan Yalçın, Ali Demir, Ahmet Zeki Üçok, Alparsan Yüce, Tamer Demirer, Birol Aydemir, Türker Yörükçüoğlu, Sedat Aksakallı, Ece Güner, Yetkin Öztürk, Ali Gökdemir, Erol Karapınar, İmren Tüfekçi, Orkun Kanber, Ayşen kurt, Emin Yetim, Raşit Emir Sürer, İrem Yaman, Fatih Koca."

MDK üyeleri

Kurultayda, MDK üyeleri ise Meral Alemdar, Kadriye Ünler, Hamza Yurtsever, Hatice Kayalı, Abdullah İlker Sungur, Hatice Elvan Ece, Süleyman Çetin, Batuhan Yılmaz, Zeynep Şeyda Irmak, Metehan Kutlu ve Kenan Kaçmaz'dan oluştu.

YENİLENME LAZIM DİYEREK MHP'DEN AYRILMIŞTI

2016 yılında MHP'den istifa eden Eski MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, "MHP'de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır." değerlendirmesinde bulunmuştu. Vural, o zamandan beri de aktif siyasette yer almamıştı.

OKTAY VURAL KİMDİR?

Oktay Vural (d. 9 Şubat 1956, Diyarbakır), Türk siyasetçi, hukukçu, bürokrat ve akademisyen. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilliği görevinde bulunmuş olan Vural, 2001-2002 yılları arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yapmıştır. Oktay Vural, 9 Şubat 1956 tarihinde Diyarbakır'da Tillolu Hasan ve Harbiye Vural çiftinin çocuğu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1983 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde Yüksek Lisans, 1987 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Doktorası derecesini aldı.

1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Yardımcı Doçent oldu. BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği, Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Demokraside Birlik Vakfı Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği, XXI., XXIII., XXIV ve XXV. Dönem İzmir Milletvekiliği, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Rahşan Affı'na destek verdi, 21 Aralık 2000'de yapılan oylamada kabul oyu verdi. 23. ve 24. dönem TBMM MHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. Görevinden 22 Haziran 2016 tarihinde istifa etmiştir. Tuba Vural ile olan evliliğinden Oğuz ve Yavuz adında iki çocuğu oldu. 15 Kasım 2014 günü eşi Tuba Vural'ı meme kanserinden kaybetti.

Eski MHP’li Oktay Vural İYİ Parti saflarına katıldı! Meral Akşener'in listesinde yer aldı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...