Tgrt Haber

6'lı masada bir çatlak daha! Gültekin Uysal, Davutoğlu'nun 'eşit imza yetkisi' sözlerine karşı çıktı: Doğru olmaz  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Habertürk
14 Ocak 2023 21:32 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 21:38
6'lı masada bir çatlak daha! Gültekin Uysal, Davutoğlu'nun 'eşit imza yetkisi' sözlerine karşı çıktı: Doğru olmaz  
Davutoğlu,seçim,imza yetkisi,Demokrat Parti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "eşit imza yetkisi" çıkışına 6'lı masanın diğer üyelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldığı canlı yayında Davutoğlu'nun 'eşit imza yetkisi' sözleriyle ilgili "Doğru değil" açıklamasında bulundu. Davutoğlu'na bu sözler sonrası İYİ Parti'den de tepki sesleri yükselmişti. 

Seçime çok az bir süre kala 6'lı masanın adayı belli olmazken masadaki farklı sesler kavgalara sebep oluyor. Son olarak, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Liderlerin eşit imza yetkisi olacak" açıklamasıyla tepkilerin odağındaki isim olurken bir tepki de Demokrat Parti cephesinden geldi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu çok tartışılan o açıklamasında, "Cumhurbaşkanı tek başına hareket ederse açıkça söyleyeyim bir kriz çıkar ve o Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeni bir seçime gitmek zorunda kalır" demişti. 

DP LİDERİ KARŞI ÇIKTI  

Katıldığı canlı yayında günde ilişkin soruları yanıtlayan Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu'nun eşit imza yetkisiyle alakalı sözlerinin doğru olmadığını söyledi. Uysal, "Milyonların yüreği başka yerde atıyor. Zor bir süreç. İki düzlemde rekabetin olacağı ve o düzlemin kuvvetli karaktere dönüştüğü düzlemde hem doğası hem de Anayasal çerçevede cumhurbaşkanının bu tür yetkilerin bu tür mekanızmalara tabii tutmak doğru olamaz" dedi. 

YARDIMCILIK VE BAKANLIK OLACAK MI?

'Altılı masa üyelerinin en az bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bir bakanlığı olacak' tartışmalarına da değinen Uysal, bu kararların geçerli olması için bir mutabakat sağlanmış olması gerektiğini belirtti. Bu iddiaların henüz altılı masada konuşulmadığını belirten Uysal, "Henüz karar bağlanmış bir formül yok" dedi.

 

Kaynak: Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...