Tgrt Haber

HDP'li Pervin Buldan'dan kritik Cumhurbaşkanlığı açıklaması: HDP kendi adayını duyuracaktır

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: TGRT Haber
07 Ocak 2023 15:05 - Güncelleme : 07 Ocak 2023 15:55
HDP'li Pervin Buldan'dan kritik Cumhurbaşkanlığı açıklaması: HDP kendi adayını duyuracaktır
HDP,Pervin Buldan,altılı masa,Erdoğan,seçim,erken,aday,Cumhurbaşkanı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayları ile çıkacaklarını açıkladı. Buldan'ın bu aday çıkışı, altılı masanın dengesini bozacağını düşündürürken bir bir sesler yükselmeye başladı.

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı büyük bir merakla beklenirken, masanın planları HDP'nin açıklamasıyla bozuldu. Parti Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin seçime kendi adayıyla gireceğini açıklayarak, en kısa sürede ismi duyuracaklarını söyledi. Altılı masa kararlarını alt üst eden açıklamayla birlikte 'adaylık' polemiklerinin yeniden hareketleneceği öngörüldü.

"HDP KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK VE SEÇİME KENDİ ADAYIYLA GİRECEK"

Partisinin Kars İl Kongresinde konuşan Puldan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili şu sözleri kullandı:

“Şimdi herkesin dört gözle beklediği cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesi. Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak kendi adayını gösterecek ve seçime kendi adayıyla gidecek. Bizim Cumhur İttifakıyla ne millet ittifakıyla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şuan ki kararı kendi adayıyla seçime girmektir. 

Türkiye’nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte emek ve özgürlük ittifakıyla birlikte kadınların, gençlerin onayıyla bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini, görüşlerini alarak kendi adayını en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP’yi A ya da B partisine bağlamasın. HDP, Türkiye’de bir iradedir, büyük bir güçtür ve bu irade de güce bağlı olarak seçimlerde büyük bir oy oranıyla çıkmayı hedefleyen bir siyasi partidir”

Pervin Buldan'ın aday açıklaması, sosyal medyada da yankı buldu. Binlerce kişi, bu durumun altılı masanın aleyhine olacağı yorumlarında bulundu.

10 SAATLİK TOPLANTI

Öte yandan, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin yer aldığı altılı masa, geçtiğimiz gün yaklaşık 10 saat süren 10'ncu toplantısı gerçekleştirdi.

Ortak Cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili görüşmelerin başladığı belirtilen toplantı sonrasında ortak bildiri yayınlandı. Bildiride, "İş birliği sürecimizin somut adımlar bağlamında son derece önemli iki ortak metnini daha tamamlama aşamasına getirdik. Bundan sonraki adımlarımızı ve çalışma takvimimizi de oluşturduk. Bugün tamamlama aşamasına getirdiğimiz Geçiş Süreci Yol Haritasını ve Ortak Politikalar Metnini 30 Ocak’ta yapacağımız ortak bir tanıtım toplantısı ile kamuoyunun bilgilerine sunacağız" ifadeleri kullanılarak, gözler 30 Ocak'a çevrildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...