Tgrt Haber

HDP'li Ömer Öcalan'a Türkiye hakkındaki sözleri nedeniyle soruşturma

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
26 Nisan 2022 19:05 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 19:30
HDP'li Ömer Öcalan'a Türkiye hakkındaki sözleri nedeniyle soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK'nın Irak'ın kuzeyinde PKK'ya yönelik başlattığı Pençe-Kilit operasyonu sonrası "Türkiye'nin ömrü uzun değil" şeklinde açıklama yapan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında soruşturma başlattı.

TSK'nın terör örgütü PKK'ya yönelik askeri operasyonlarından rahatsız olan HDP'li Ömer Öcalan'a soruşturma açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan hakkında bir televizyon programında sarf ettiği sözlere ilişkin soruşturma başlattı. Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Öcalan'ın bir televizyon programında "Türkiye'nin ömrü uzun değil" şeklindeki açıklamaları nedeniyle resen soruşturma başlattı.

Soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesi kapsamında Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçundan yürütülüyor.

ÖMER ÖCALAN NE DEMİŞTİ?

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde terör unsurlarına yönelik başlattığı Pençe-Kilit harekatı ile ilgili katıldığı bir televizyon programında ”Türkiye’nin ömrü de uzun değildir. Türkiye kendi iç sorunlarıyla artık bir cebelleşme noktasına gelecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...