Tgrt Haber

Alçak saldırılara 'tiyatro' dedi! HDP’li vekil Sezai Temelli skandal sözler kullanarak terör örgütünün saldırılarını aklamaya çalıştı

22 Kasım 2022 06:49 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 07:58
Alçak saldırılara 'tiyatro' dedi! HDP’li vekil Sezai Temelli skandal sözler kullanarak terör örgütünün saldırılarını aklamaya çalıştı
gaziantep,terör saldırısı,hdp,sezai temelli

İstiklal Caddesi ve Gaziantep’teki hain terör saldırıları sonrasında HDP Van Milletvekili Sezai Temelli skandal sözler kullandı. Bebek katili PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen alçak eylemleri PKK’nın gerçekleştirmediğini iddia eden Temelli, terör örgütünü aklama çalıştı. 

İstiklal Caddesi’ndeki hain saldırıda 6 canını kaybeden Türkiye, terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik Pençe-Kılıç hava harekatı gerçekleştirdi. Terör örgütü PKK/YPG’ye ait birçok hedef yerle bir edilirken 184 terörist ise etkisiz hale getirildi. Hava harekatıyla iyice köşeye sıkışan terör örgütü bu sefer Gaziantep’te sivilleri hedef aldı. Karkamış’a atılan roketlerden biri okula, biri TIR’a ikisi ise eve isabet etti. Kalleş saldırıda 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan  ve 5 yaşındaki  Hasan Karataş  şehit oldu. Terör örgütünün saldırısında 19 vatandaşımız da yaralandı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ AKLAMAYA ÇALIŞTI

Terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları ‘durdurun’ çağrısında bulunan HDP  yine bir skandala imza attı. HDP’nin Van Milletvekili Sezai Temelli, terör örgütünün düzenlediği alçak saldırının ardından sosyal medya hesabından PKK/YPG'yi aklamaya çalıştı. İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı 'tiyatro' olarak nitelendiren Temelli, Gaziantep'teki saldırı için de skandal ifadeler kullandı.

https://twitter.com/SezaiTemelli/status/1594707648590536705

"HEDEFSİZ ROKETLER"

Temelli, paylaşımında saldırıyı gerçekleştirenin PKK/YPG olmadığını iddia ederek "Karkamış'a atılan hedefsiz roketler İstiklal senaryosunu tamamlamaya yönelik. Toplum olarak bu kadar büyük acılara son vermek için savaşa ve bu iktidara karşı çıkmalıyız." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...