Tgrt Haber
23 Nisan 2023 11:18 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 11:51

HDP'li Türk'ten 'Altılı Masa' itirafı: İleride sıkıntı çıkma ihtimali çok büyük!

HDP'nin ağır toplarından Ahmet Türk, İYİ Parti lideri Akşener'e seslenerek "Varlığımıza alışın" derken bir de itirafta bulundu:  İleride sıkıntıların çıkma ihtimali çok büyük!

HDP'li Türk'ten 'Altılı Masa' itirafı: İleride sıkıntı çıkma ihtimali çok büyük!
HDP,Ahmet Türk,Meral Akşener,Altılı Masa

14 Mayıs'te düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Parlamento Seçimleri'ne geri sayım sürerken Altılı Masa'nın güçlü ortaklarından Meral Akşener'in HDP'nin masada olmadığı ve asla olamayacağı yönündeki açıklamaları gündeme oturmuştu. İYİ Parti liderinin, bu açıklamalarının Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklayan HDP'de nasıl karşılanacağı merak konusuydu. Ve beklenen cevap gecikmedi.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İSTEMİŞTİ

Son olarak Nevruz kutlamalarında yaptığı terörist başı Abdullah Öcalan'ın serbest kalması gerektiği yönündeki açıklamalarıyla gündeme gelen HDP'nin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, 6'lı koalisyondaki partilerin kendilerine alışması gerektiği yönünde mesajlar verirken bir de itirafta bulundu.

AKŞENER'E YANIT

T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan HDP'li Türk, "Meral Akşener olacak. Milliyetçi gelenekten gelen bir kişi. Onun şu ana kadar götürdüğü tavrı nasıl buluyorsunuz?" sorusuna karşılık dikkat çekici ifadeler kullandı.

Son günlerde Altılı Masa'dan gelen mesajların daha olumlu olduğunu belirten Türk "Ama biliyorsunuz çok farklı ideolojiden gelen altılı bir masa var. İleride sıkıntıların çıkma ihtimali çok büyük, açıkça söylemek gerekir.  Ama ümit ediyorum ki onlar da artık bu işin farkına varırlar. Kürtleri inkâr etmenin, Kürtleri yok saymanın Türkiye'nin lehine olmadığını görmeye başlarlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...