Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile görüştü: Türkiye'ye yatırımlar masada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Eylül 2023 23:12 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 02:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile görüştü: Türkiye'ye yatırımlar masada
Cumhurbaşkanı Erdoğan,ABD,New York,,,Elon Musk

BM Genel Kurulu için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun bir diplomasi programı var. Bunların arasında en çok dikkat çeken ise Erdoğan'ın Elon Musk ile yaptığı görüşme oldu. Kritik görüşmede, Musk'ın Türkiye'ye yapmayı planladığı yatırımlar olmak üzere birçok konu masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78'inci Genel Kurulu için ABD'ye gitti. New York'taki Türkevi' önünde vatandaşlar tarafında sevgiyle karşılanan Erdoğan'ı BM zirvesi boyunca yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor.

Erdoğan, devlet başkanlarının yanı sıra Tesla CEO'su Elon Musk'la da görüştü. İki isim arasındaki kritik görüşme; Türkiye saati ile 00.00'da başladı. Türkevi'nde gerçekleşen görüşmede, Elon Musk'ın Türkiye'ye yapmayı planladığı yatırımlar ele alındı. Erdoğan ve Musk, Tesla'nın Türkiye'ye yatırımları, Starlink sistemi, şarj istasyonları ve X (Twitter) üzerine bir çok konuyu görüştü.

GÖRÜŞMEYE ÇOCUĞU İLE GELDİ

Elon Musk, büyük bir koruma ordusuyla Türkevi'ne giriş yaptı. Ayrıca Musk'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmeye kucağında "X AE A-XII Musk" ismindeki çocuğuyla gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1703519248402805134

BM GENEL KURULU'NA HİTAP EDECEK

Erdoğan ayrıca pazartesi günü Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebbun ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda gibi isimlerle görüşecek. Erdoğan 19 Eylül'de de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edecek.

MİÇOTAKİS'İ AĞIRLAYACAK

Erdoğan'ın Erdoğan'ın New York programı, salı günü İtalya ve İsrail Başbakanları ile yapacağı ikili görüşmelerle sürecek. Erdoğan'ın çarşamba günü ise Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile temas kuracak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...