Tgrt Haber
14 Aralık 2022 19:35 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 20:22

Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret davasına karar verildi: 2 yıl 7 ay hapis cezası

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında siyasi yasak ve 4 yıl 1 aya kadar hapis talep edilen İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay ceza verildi. Mahkeme kararı sonrası İmamoğlu belediye başkanlığına devam edebilecek mi? Siyasi yasaklı belediye başkanlığı yapabilir mi? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde...

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Ekrem İmamoğlu,dava,duruşma,siyasi yasak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkında açılan dava sonuçlandı. Karara göre İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi. 

İMAMOĞLU'NDAN ÇAĞRI

Davanın ertelenmesinin ardından İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1602978602764861441

AKŞENER'DEN DESTEK

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Saraçhane çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den destek geldi.

https://twitter.com/meral_aksener/status/1602989042785820672

KILIÇDAROĞLU: ADALET, ADALET, ADALET 

Bir atkım görüşmeler için Almanya'ya giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından videolu mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada, sözlerin kime yönelik olduğu belli. O sözler Süleyman Soylu'ya söylendiği belli. Hakimin kararı açık ve nettir. Hakimin vereceği karar nettir. Beraat dışında verilecek her karar kumpasın itirafı olur. Sarayı son kez uyarıyorum. Yargının üzerinden elinizi çekin. Aklınızı başınıza alın" dedi. 

Ayrıca CHP lideri Kılıçdaroğlu Almanya'dan acil dönüş kararı aldı. Almanya'dan dönüş için hazırlıklar yapılıyor. 

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1603033877307883520

SİYASİ YASAK VE 4 YILA KADAR CEZA İSTEMİ

İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, İmamoğlu hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası verilmesini ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin de uygulanmasını talep etmişti.

'REDDİ HAKİM' TALEBİ REDDEDİLDİ

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bir önceki duruşmada reddi hakim talebinde bulunmuş ancak bu talebi reddetmişti. Duruşma, avukat Polat'ın reddi hakim talebinin üst mahkemeye gönderilmesi için 14 Aralık'a (bugün) ertelenmiş ve üst mahkeme olan Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi de önceki hafta, İmamoğlu'nun avukatının yaptığı reddi hakim talebinin reddine karar vermişti. 

İMAMOĞLU'NA 2 YIL 7 AY HAPİS CEZASI 

YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi.  Verilen mahkeme kararı Ekrem İmamoğlu'nu siyasi yasaklı hale getirecek. TCK'nın 153'üncü maddesi uyarınca ‘siyasi yasak’ hükmü uygulandı. 

Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasının kesinleşmesi için itiraz sürecinin bitmesi, İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay süreçlerinin tamamlanması gerekiyor.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA: MÜCADELEMİZ BAŞLIYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, verilen 2 yıl 7 aylık hapis cezası sonrası, "Halkın verdiği yetkiyi öyle birkaç kişi alamaz, mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle" dedi.  

MANSUR YAVAŞ: ALINAN KARAR HUKUKTAN BAĞIMSIZDIR

Cumhurbaşkanlığına adaylığında adı geçen isimlerden biri olan ABB Başkanı Manur Yavaş, mahkeme kararı sonrası sosyal medya hesabından, "Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım" dedi. 

https://twitter.com/mansuryavas06/status/1603041713223860224

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, vatandaşları Saraçhane'ye çağırdı. Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Türkiye 'tek adam'dan büyüktür! 16 milyon yurttaşımızın iradesine ve hukuka kurulan kumpasa karşı meydanlardayız! Millet iradesine sahip çıkmak için Saraçhane'de buluşuyoruz..." denildi. 

https://twitter.com/herkesicinCHP/status/1603041020807380992

SİYASİ YASAK KARARI HEMEN GELEBİLİR Mİ? 

Siyasi yasak sürecinin nasıl işleyeceği konusunda açıklama yapan Avukat Kemal Polat, "Karar kesinleşmeden hiçbir sorun doğurmaz. İstinaf süreçleri var. Normal koşullarda iki ila iki buçuk yıl sürmesi lazım en az… Ama onlara ne şekilde talimat gitti, gitmedi bilmiyoruz" dedi. 

AKŞENER'DEN MESAJLI PAYLAŞIM 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından imalı bir mesaj yayınladı. Her fırsatta İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına "hayır" demeyeceğini açıklayan Akşener, birlikte oldukları potoğrafı paylaşarak, "Kul kurar, kader gülermiş…" dedi.

https://twitter.com/meral_aksener/status/1603051435599568896

MERAL AKŞENER: BU ŞARKI BURADA BİTMEYECEK  

İYİ Parti lideri Meral Akşener, ‘Söz veriyorum. Bu şarkı burada bitmeyecek. Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. Bu kararın ardında bir korku var’ dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
SİNAN 14 Aralık 2022 22:32

Geç kalmış bir adalet.Yinede hayırlı olsun

Vatan sever14 Aralık 2022 19:43

Hak etmiş ki verdiler

Mevlüt14 Aralık 2022 19:23

Küfür hakaret ettiyse çeksin cezasını adalet herkese var

Vatan sever14 Aralık 2022 16:10

Pkk hepsi oraya toplanır sayin süleymen soylu bakanım tuttugunuzu atın içeriye

Cemal Süreyya 14 Aralık 2022 14:31

Siyas yasak getirecekler ve mağdur edebiyatı yapıp kılıçtaroğlunun ekmeğine yağ sürecekler Hakime dikkat

Sonraki Haber Yükleniyor...