Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e ziyaret: Aramızda kardeşlik ilişkisi var

Editör: Murat Makas / Kaynak: Gerçek Gündem
06 Kasım 2023 12:17 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 14:30
Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e ziyaret: Aramızda kardeşlik ilişkisi var
Ekrem İmamoğlu,CHP,Özgür Özel

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i çalışma ofisinde ziyaret etti. Kurultaydaki katkılarından ötürü İmamoğlu'na teşekkür eden Özgür Özel, "Yaptığı her işi başarıyla sonuçlandıran birisi. Kendisiyle aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisi, kardeşlik hukuku. Bu kardeşlik hukuku CHP'yi iktidara taşıyacak" dedi. Ekrem İmamoğlu da seçim sonucunun CHP'ye ve Türk siyasetine hayırlı olmasını diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel'i çalışma ofisinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Özel, İmamoğlu için, "Aramızda kardeşlik ilişkisi var, bu ilişki bizi iktidara taşıyacak" dedi.

Özgür Özel açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"ARAMIZDAKİ KARDEŞLİK İLİŞKİSİ BİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK"

"Ekrem başkanımız nezaket gösterdi. Kurultaydaki görevini bitirdikten sonra ayrılmadan beni ziyaret etti. Hangi işin ucundan tutsa dört dörtlük yapan ve başarıyla sonuçlandıran birisi. Kurultay sürecinde elbette herkes bu göreve talip olmak ister ama teklif etseniz herkesin iki kere düşünüp verebileceği bir karardır. CHP tarihinde bir ilk yaşandı. Kurultayın gergin geçebileceği biliniyordu ama Ekrem başkan kurultaydaki görevini çok başarılı şekilde yönetti.

Sayın Kılıçdaroğlu 'partimizi güvenli bir limana yanaştıracağım' demişti ve tam da öyle oldu. CHP'nin en güvenli limanı, en yetkili olan kurultayıdır. Güzel başladı, güzel sonuçlandı. Ekrem başkan ile aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisi, kardeşlik hukuku. Bu kardeşlik hukuku CHP'yi iktidara taşıyacak, Türkiye'yi güzel yerlere taşıyacak. Atatürk'e layık başarıları hep birlikte alacağız." 

Mazbatayı aldıktan sonra devir teslim yapılacağını söyleyen Özgür Özel, grup toplantısının ise haftaya yapılacağını dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e ziyaret: Aramızda kardeşlik ilişkisi var

İMAMOĞLU: TÜRKİYE SİYASETİNE HAYIRLI OLSUN

Divan Başkanı olarak kendilerini ziyaret edip sürece dair hem teşekkür ettiğini hem de bilgi aktardığını vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da şöyle konuştu:

“Dualarımız hep neydi? Bir olalım. Birlikte olalım ve kusursuz, sıkıntısız hiç kötü anılacak tarafı olmayan bir zaman dilimi geçsin. Çünkü yüzüncü yılındayız cumhuriyetimizin. Yüzüncü yılındayız partimizin. 38’inci kurultayı yeni yüzyılın ilk günleri. Böylesi bir ortamda bana kurultay başkanlığı nasip oldu. Kendi adıma çok gururluyum onurluyum. Aynı zamanda kurultay çok nezaketli, çok dengeli, seviyeli geçti.

"KILIÇDAROĞLU'NU DA ZİYARET EDECEĞİM"

Ben buradan önceki dönem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. Kendilerini de yakın zamanda ziyaret edip kurultay sürecine dair hem düşüncelerimi hem de teşekkürlerimi kendisine sunacağım. Bu kapsamda bugün de sekizinci genel başkanımız Özgür Özel Genel Başkanımızı ziyaret ettim ve kurultayla ilgili kendilerine düşüncelerimi ve süreçlere dair görevimi bitirmiş oldum. Genel başkanımdan izin isteyerek İstanbul'a görevimin başına dönüyorum. Kendilerine teşekkür ederim kabulleri için. Güzel bir buluşma oldu. Kurultayımız hayırlı olsun. Genel başkanımızın bu görev dönemi hem Cumhuriyet Halk Partimize hem Türkiye'nin siyaset yaşamına, demokrasisine ve milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun."

Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan İmamoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Kurultay divan başkanlığı görevimi bugün itibariyle tamamladım. Ardından da Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ile buluştuk. Bu süreçte özveriyle görev yapan Kurultay Başkanlık Kurulu'ndaki arkadaşlarımıza, hukukçularımıza, delegelerimize ve tüm örgütümüze şükranlarımı sunarım."

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1721470650164854851

Ekrem İmamoğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Divan Başkanı olarak görev yapmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...