Tgrt Haber

İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen anket şirketi: Kurum önde götürüyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
01 Mart 2024 09:35 - Güncelleme : 01 Mart 2024 09:56
İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen anket şirketi: Kurum önde götürüyor
Ekrem İmamoğlu,Murat Kurum,İBB,İstanbul,Yerel seçim,Seçim,Anket

Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Özellikle İstanbul'da yapılan anketler yakından takip ediliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'n yakınlığıyla bilinen bir anket şirketinin sunduğu veriler oldukça dikkat çekti

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlerde sandığa gidecek. Seçim takvimi işlerken partilerin belirlediği başkan adayları da saha çalışmalarını sürdürüyor. Adaylar gerçekleştirdikleri mitinglerle projelerini açıklıyor.

Seçim yaklaştıkça anket şirketlerinin son sunduğu veriler de yakından takip ediliyor. Anket şirketlerinin sunduğu verilerde en çok merak edilen il ise tabi ki de Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu'nun yarışacağı il İstanbul... 

CHP'nin yeniden aday gösterdiği mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum arasındaki fark çok yakın. Anket şirketlerinin verileri ise bunu doğruluyor... 

İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen anket şirketi: Kurum önde götürüyor - 1. Resim

KURUM ÇOK AZ FARKLA ÖNDE

Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Gezici Araştırma Merkezi, katılıcılarına; "31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltti. 

Araştırmanın sonuçları şöyle:

  • Murat Kurum (Cumhur İttifakı): Yüzde 44,1
  • Ekrem İmamoğlu (CHP): Yüzde 43,5
  • Meral Danış Beştaş (DEM Parti): Yüzde 4,1
  • Azmi Karamahmutoğlu (Zafer Partisi): Yüzde 3,1
  • Mehmet Altınöz (Yeniden Refah Partisi): Yüzde 2,3
  • Buğra Kavuncu (İyi Parti): Yüzde 1,7
  • Diğer adaylar: Yüzde 1,2

ANKARA DA İSE MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Mansur Yavaş ve Turgut Altınok'un da yarıştığı Ankara'da yapılan bir anketin de sonuçları yayınlandı. ALF Araştırma, 31 Mart yerel seçimleri için anket yaptı.

İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen anket şirketi: Kurum önde götürüyor - 2. Resim

21-25 Şubat tarihleri arasında 2 bin 700 kişiyle gerçekleştirilen ankette katılımcılara "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 41,4'ü CHP'li Mansur Yavaş'a oy vereceğini belirtti. Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok'un oyu ise yüzde 37,5'te kaldı.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...