Tgrt Haber

İmamoğlu'ndan Başak Demirtaş'ın olası adaylığı hakkında ilk yorum

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 15:06 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 15:07
Ekrem İmamoğlu,Dem Parti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den İstanbul adayı olma ihtimaline ilişkin ilk kez konuştu.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi ile DEM Parti arasındaki ittifak görüşmeleri devam ediyor. DEM Parti cephesi seçim iş birliğine açık kapı bırakırken, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışı gündemi değiştirdi.

CHP tarafından yeniden aday gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başak Demirtaş'ın adaylık ihtimaliyle ilgili ilk kez konuştu. Yedikule Gençlik Spor Tesisi Açılış Töreni sonrası konuşan İmamoğlu, DEM Parti'den adaylık sinyali veren Demirtaş hakkındaki soruya cevap verdi.

"YORUM YAPMAM DOĞRU OLMAZ"

Demirtaş'ın olası adaylığına ilişkin konuşmasının doğru olmayacağını ifade eden İmamoğlu, "Bir başka partinin aday çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili, diğer bir adayın yorum yapması doğru değil. Dolayısıyla bu konu DEM Parti’nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil" dedi.

İmamoğlu'ndan Başak Demirtaş'ın olası adaylığı hakkında ilk yorum

NE OLMUŞTU?

Adı DEM Parti'nin İstanbul adaylığı için geçen Başak Demirtaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise Demirtaş'ın açıklamasıyla ilgili, “Bölgede ön seçim yaptık, batıda da aday havuzu oluşuyor. Komisyonumuz bütün aday başvurularını alacak ve hem merkezi hem yerel komisyonumuzda hem de MYK ve PM’mizde değerlendirmeler olacak. Tabii ki Başak Hanımın başvurması bizim için sevindirici bir durum. Biz bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz ama değerlendirmeyi komisyonumuz ve MYK’mız yapacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...