Tgrt Haber
11 Ocak 2014 15:00

İşler, 'Herkes erkler ayrılığına riayet etmeli'

Başbakan Yardımcısı İşler, 'Herkesin erkler ayrılığına özellikle riayet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde kaos olur' dedi.

İşler, 'Herkes erkler ayrılığına riayet etmeli'
başbakan yardımcısı, emrullah işler, ak parti, işler'den hsyk'ya uyarı,

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Çubuk Ak Parti İlçe Başkanlığına yaptığı ziyarette gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İşler, ilçe belediye başkan adaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirterek, AK Parti'nin iktidara yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele için geldiğini söyledi.
İşler, beraatı zimmetin asıl olduğunu, bir yolsuzluk, haksız kazanç varsa bunun kararını mahkemenin vereceğinin altını çizerek, "O da o şahısların kendilerini bağlar, bizim AK Parti camiamızı bağlamaz. O da dikkat edin kamu malından yapılan yolsuzluk değildir. Haksız kazanç değildir. Bunun altını bir kere daha çiziyorum. Orada yasal bir iş yapılıyor. Birilerinin de oradan nemalandığına dair iddialar var. Gerçektir, değildir. Mahkeme karar verecektir. Farzedelim ki gerçek oldu. Bu tüyü bitmemiş yetimin parasından değildir. Bunu çok iyi anlayın. Yani kamunun, devletin kasasından bir kuruş bu insanların cebine girmiş değildir. Bunu çok iyi anlatmamız lazım. Dolayısıyla biz yolsuzlukla mücadelemizde 11 yılda büyük başarı elde ettik. Bundan sonra da aynı başarıyı elde edeceğiz" değerlendirmesini yaptı. Başbakan Yardımcısı İşler, Çubuk Kaymakamlığını da ziyaret etti. İşler, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. HSKY Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin bildirisinin sorulması üzerine İşler, Türkiye'nin laik, sosyal, hukuk devleti olduğunu dile getirerek, erkler ayrılığında yasama, yürütme ve yargının birbirine müdahale edebilmesinin söz konusu olmadığına işaret etti. İşler, 17 Aralık operasyonu sürecinde HSYK'nın anayasaya aykırı bir açıklamada bulunduğunu belirterek, "HSYK'nın kendisine çeki düzen vermesi lazım. Anayasa'nın kendisine çizmiş olduğu sorumluluklar içerisinde hareket etmesi gerekir. Daha önce yaptığı açıklama yürümekte olan bir davaya ilişkin olduğu için Anayasa'ya aykırıydı. Dolayısıyla yargının yargıya müdahalesi olarak görüyorum. Bu seferki açıklaması da yargının yasamaya müdahalesi olarak görüyorum" diye konuştu.
HSYK'nın kanun tasarısı hakkında açıklama yapmasının kabul edilemeyeceğinin altını çizen İşler, bunu yargının yasamaya müdahalesi olarak algıladığını söyledi. İşler, HSYK'yı da anayasa ve kanunların belirlediği çizgi içinde kalmaya davet ederek, "Yasamaya ve milletin iradesine şekil vermeye kimsenin hakkı yoktur. Herkesin bu erkler ayrılığına özellikle riayet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde kaos olur. Biz geçmişte her türlü vesayete karşı mücadele ettik. Vesayetin askerisiyle de yargıdan gelen vesayete karşı da mücadele ettik. Bundan sonra da gelenlerle mücadele edeceğiz" dedi. İşler, görev yeri değiştirilen Savcı Zekeriya Öz'e ilişkin bir soruya ise "Savcının 2-3 haftadır gündemi meşgul etmesi kabul edilebilir bir durum değil. Savcıda bir devlet memuru ve bürokrattır. Dolayısıyla her memurun, her bürokratın yapması gereken şeyi onun da yapması gerekmektedir. Her konuda birileri ile muhalefet partisi gibi adeta cevap vermesi, laf yetiştirmeye kalkışması doğru bir yaklaşım değildir. Özellikle başbakanımız ve iki zat hakkında ettiği laflar yalanlanmıştır. Kendisi hakkında bir takım iddialar bulunmaktadır. Bu şahıs, bu iddialar yanlış ise belgelerini ortaya koyar" yanıtını verdi. Savcı Öz'ün yurt dışı gezisinde yaptığı ödemelerin faturalarını takdim etmesi gerektiğini belirten İşler, karşı iddialarda bulunanların çarşaf çarşaf iddialarının belgelerini yayınladığını hatırlattı.  
HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun tasarısı ile ilgili bir soru üzerine İşler,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Partiye'ye yönelik bir takım eleştirilerde bulunduğunu hatırlatarak, "Doğrusu biz bu iddialara gülüp geçiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...