Tgrt Haber

İYİ Parti’de ‘istifa’ komedisi: Ayhan Altıntaş önce bıraktı sonra ‘Geri aldım’ dedi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2023 06:14 - Güncelleme : 05 Mart 2023 06:29
İYİ Parti’de ‘istifa’ komedisi: Ayhan Altıntaş önce bıraktı sonra ‘Geri aldım’ dedi
iyi parti,ankara,ayhan altıntaş,,milletvekili

Son dakika haberi: İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan ayrılmasının ardından istifa kararı aldı. Altıntaş, "Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti'den istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum." dedi. Ancak daha sonra Akşener ile bir görüşme yaptığını belirten Altıntaş istifa kararından vazgeçtiğini duyurdu.

2023 seçimlerine yaklaşırken 6’lı Masa’da ‘aday krizi’ yaşandı. İYİ Parti’nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına olan karşıtlığı ve Meral Akşener’in lider hakkında söylediği sözler Ankara kulislerini hareketlendi. 6’lı Masa dün İYİ Parti lideri Meral Akşener’in katılım sağlamadığı ilk toplantısını yaptı. Toplantının ardından yapılan açıklamada 5 lider çizdikleri yolda emin adımlarla gideceklerini dile getirdi.

AYHAN ALTINTAŞ İSTİFA ETTİ

Meral Akşener’in 6’lı Masa ve liderlerine yönelik tepkiler ise sürüyor. Parti içinde istifaların yaşandığı ve üyeliklerin iptal edildiği dönemde Akşener’in hamlesine İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş tepki göstererek partisinden istifa etti. Altıntaş, "Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti'den istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ay_altintas/status/1632115101627973633

AKŞENER İLE GÖRÜŞTÜ KARARINI GERİ ÇEKTİ

Altıntaş'ın istifası İYİ Parti'de krize neden olurken devreye giren Meral Akşener, Milletvekilini istifadan vazgeçirdi. Altıntaş istifa kararını geri çektiğini şu sözlerle duyurdu: 

Değerli Genel Başkanımızla yaptığım istişare ve değerlendirme sonucu partimden istifamı geri almış bulunuyorum. 

https://twitter.com/ay_altintas/status/1632164409396150272

Değerli Genel Başkanımla yaptığımız değerlendirmede, son günlerde liderler seviyesindeki iletişim dilinin toplumun geniş kitlelerinde itham edici ve ayrıştırıcı hale gelmesinin, karşı karşıya olduğumuz problemlerin çözümünü zorlaştırdığına dair inancımı dile getirdim. Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinin daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir şekilde yürütüleceğine dair inancım artmış bulunmaktadır. Özlediğimiz huzur ve güven dolu günlere bir an önce kavuşma  dileğimle milletimize saygılarımı sunuyorum.

https://twitter.com/ay_altintas/status/1632217778538020865

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...