Tgrt Haber

İYİ Parti'de 'HDP'ye bakanlık' istifası: Aynı masada olmayı kabullenmem

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Eylül 2022 15:19 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 15:41
İYİ Parti'de 'HDP'ye bakanlık' istifası: Aynı masada olmayı kabullenmem
İyi parti,metin özışık,HDP,CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in HDP’ye yönelik “bakanlık” açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklaması altılı masayı karıştırdı. Millet İttifakı’nın ortağı İyi Parti, Tekin’in sözlerine, sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 6'lı masada alınan kararların belirleyici olacağını söyledi. " HDP'ye bakanlık" polemiğinin ardından İYİ Parti'de ilk istifa geldi.

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık,  CHP 'li Tekin’in HDP’ye yönelik “bakanlık” açıklamalarına tepki göstererek görevinden istifa etti.

“AYNI MASADA OLMAYI KABULLENMEM”

Metin Özışık, "'PKK'ya bakanlık verilebilir' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir" diyerek partisine istifa dilekçesini sundu.

İYİ Parti'de 'HDP'ye bakanlık' istifası: Aynı masada olmayı kabullenmem

İstifa dilekçesinde Özışık, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. Ben önce Allah, sonra devlet kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, şehitleri kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerinde kucağına karışmış, yıllarca şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan Harbiye'den mezun olmayı fani hayatında en büyük onur sayan, emekli binbaşıyım. 'PKK'ya bakanlık verilebilir' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin’in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklaması altılı masayı karıştırmış Millet İttifakı’nın ortağı İyi Parti, Tekin’e çok sert tepki göstermişti.

“KİME NEYİ VERİYORSUNUZ?”

CHP’li Tekin’e ilk tepki gösteren İyi Parti İstanbul milletvekili Yavuz Ağırailoğlu, açıklamasında "İyi Parti’nin hassasiyetlerine, genel başkanımızın ‘terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız’ beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? PKK’ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan hdp ile asla yol yürümeyiz." ifadelerini kullandı.

"HERKES HADDİNİ BİLSİN"

Ağıralioğlu’nun tweetini alıntılayan İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da, "İyi Parti’yi ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir." ifadeleriyle CHP’li Tekin’e yüklendi.

"Partimizin görüşü nettir" diyerek tepki gösteren İyi Parti Siyasi İşler Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da, "PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP'yi normalleştirme çabası ve HDP'ye bakanlık verme söylemi asla kabul edilemez!" dedi.

"HDP'ye bakanlık" polemiği Fox Tv'de katıldığı programda Kılıçdaroğlu'na da soruldu. Kılıçdaroğlu, altılı masada çatlak olmadığını da savundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...