Tgrt Haber

İYİ Parti'den Bahçeli'nin 'ittifak' teklifine sürpriz çıkış

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 12:45 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 13:27
İYİ Parti'den Bahçeli'nin 'ittifak' teklifine sürpriz çıkış
Bahçeli,İYİ Parti,,teklif

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ittifak için İYİ Parti’ye yaptığı çağrıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan cevap geldi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Akalın, İYİ Parti ve MHP’nin yer alacağı üçüncü bloğun oluşturulması çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz hafta partisinin Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla canlı yayında İYİ Parti'ye 'ittifak' mesajı gönderen Devlet Bahçeli'ye İYİ Parti'den olumlu cevap geldi. 

İttifak teklifinin reddedildiğini ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta önemli bir açıklama yapacağını vurgulayan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun aksine, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, MHP'ye yeşil ışık yaktı.  

ÜÇÜNCÜ YOL MESAJI 

Twitter hesabından açıklama yapan Akalın, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye İYİ Parti-MHP’nin oluşturacağı üçüncü bloğu kurma çağrısında bulundu. "Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir" diyen Akalın, "İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır" dedi. 

Paylaşımında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de etikeyleyen Akalın, "Milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var" dedi. 

İşte Mehmet Tolga Akalının o paylaşımı: 

"Biliyoruz ki milletleşmek ve milli kimliğimizi her alanda tahkim etmek, Cumhuriyetimizin en önemli projesidir. 

Yine kabul etmeliyiz ki milletleşme sürecimizin önündeki en büyük tehdit ise son 20 yılda Siyasal İslamcılığın, Türk milletini demografik olarak dönüştürme çabaları ve Türk milli kimliğini alt kimliklere bölmesidir. 

"YENİ BİR YOL ZORUNLUDUR"

Türkiye’nin karşılaştığı ağır tehditler ve Türk milli kimliğinin tahribatı, Türk milliyetçilerine yeni bir yol açma zarureti doğurmaktadır.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, O’nu kuran  Atatürk’ün izindeki Türk milliyetçisi kadroların ve Cumhuriyetimizin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var!

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE İKTİDAR BORCUMUZ VAR"

Diğer yandan tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş ve hayatta tek arzusu Türk milliyetçiliğinin iktidarını görmek olan milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var. 

Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir.

İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır.

https://twitter.com/avtolgaakalin/status/1692099777821897164

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.berk17 Ağustos 2023 18:26

İsabetli bir karar olur.ülke anca bu sekilde kurtulur

Sonraki Haber Yükleniyor...