Tgrt Haber

"İYİ Parti’nin adayları belli oldu" iddiası! Ankara ve İstanbul'a çarpıcı isimler

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tv100
15 Ağustos 2023 09:26 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 10:02
"İYİ Parti’nin adayları belli oldu" iddiası! Ankara ve İstanbul'a çarpıcı isimler
İYİ Parti,Aday,Akşener

CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı merak edilen İYİ Parti için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre parti lideri Akşener, Ankara  ve İstanbul için belediye başkan adaylarını belirledi! İşte detaylar...

Yerel seçim atmosferi gitgide ısınırken Ankara'da gündemin ilk sırası, CHP ile İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak kurup kurmayacağı! Ancak bu durum henüz netlik kazanmışken İYİ Parti hakkında ortaya atılan bir iddia kulisleri hareketlendirdi.

ADAYLARA İTTİFAK ŞERHİ!

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti'nin herhangi bir ittifak kurulmaması ihtimaline karşılık iki büyük şehir Ankara ve İstanbul'da belediye başkanı adaşlarını belirlediğini iddia etti. Gürel açıklamasında "Herhangi bir ittifak olmaz ise 2 isim öne çıkıyor. 'İYİ Parti’de bunlara kesin gözüyle bakılıyor' diyebiliriz. Ankara adaylarından bir tanesi İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker.  İstanbul’da ise İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu" ifadelerini kullandı.

Gürel, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamaya ve 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin de konuşarak, "Akşener'in 26 Ağustos’ta yapacağı açıklamada bazı şehirlerde ittifak yapılacağına dair şerh düşebileceği beklentisi var. Ankara ve İstanbul’da ilçeler ve il düzeyinde ittifak yapılabileceğine dair şerh düşecek" dedi.

YILMAZ'DAN İDDİALARA CEVAP

Öte yandan dün gazeteci İsmail Saymaz'ın İstanbul'a aday gösterilebileceği iddia edilen Bilge Yılmaz'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayan Yılmaz, şu ifadelere yer verdi: "İYİ Parti olarak, söylentiler ve kulis haberleri ile vakit kaybetmektense, bizim önceliğimiz gittikçe kötüleşen ekonomik şartlar altında yaşayan vatandaşlarımızın hakkını savunmak ve çözüm önerilerimizi milletimizle paylaşmaya devam etmektir. Benim bunun dışında bir gündemim yoktur. Her gün daha da yoksullaşan ve refahtan aldıkları payı enflasyona kaptıran insanlarımızın sorunları hakkında konuşmayı, İstanbul Belediye başkan adaylığı konusundaki tartışmalardan daha öncelikli bir sorumluluk olarak görüyorum."

 

Kaynak: tv100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...