Tgrt Haber

İYİ Parti'nin ittifak kararı sonrası Mansur Yavaş'tan ilk açıklama

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2023 14:20 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 14:21
Mansur Yavaş,ittifak,iyi parti

CHP'nin yerel seçim öncesi iş birliği teklifini değerlendiren İYİ Parti, seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin ittifak kararıyla ilgili ilk değerlendirmesini yaptı.

2019 yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olarak girdiği seçimden zaferle ayrılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Habertürk'e konuşan Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin kararına saygı duyduklarını dile getirdi. Ankaralı seçmenin oylarına talip olduklarını belirten Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

"PARTİLERİN KARARLARINA SAYGILIYIZ"

"Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz."

İYİ PARTİ İŞ BİRLİĞİNİ REDDETTİ

Meral Akşener başkanlığında dün yaklaşık 4 saat süren Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında CHP'nin iş birliği teklifini istişare eden İYİ Parti, ittifak yapmayı reddedip seçimlere tek başına girme kararı aldı.

Meral Akşener, toplantı sonrasında aracına binerken, CHP'nin yerel seçimde işbirliği teklifine ilişkin soru üzerine toplantıda 'hayır' kararı alındığını bildirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise GİK'te teklife ilişkin nihai karara vardıklarını belirtip şunları söyledi:

"İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesi bir dönemde, kendisine çıkış yolu aradığı bir zamanda Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. İYİ Parti'yi aziz Türk milleti kurmuştur. İYİ Partimiz milli kimlikten yoksun bir politikayla Türk devletini Türksüzleştirme siyasetini güdenlere karşı tertemiz Türk evlatlarının sesi olmuştur. Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken bu sesi de duymazdan gelenler bilsinler İYİ Parti Cumhuriyet'in yeni yüzyılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla yeni bir aydınlığı müjdeleyecektir.

Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimiz görüşlerini büyük bir açıklıkla ortaya koymuş ve ardından da oylamaya geçilmiştir. Bakın bunun altını çizmek istiyorum, siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüşmüştür bizim için. Zira tüm yönleriyle bütün mesele irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde, Genel İdare Kurulumuz 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır.

İYİ Parti olarak 2024 seçimlerine hür ve müstakil olarak yani Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi, 'özü başımıza' gideceğiz ve seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, iyi belediyecilik parolasıyla milletimize hizmet ve sorumluluğunu inşallah onlarla paylaşacağız. Bu kararımızın öncelikle ülkemize, milletimizi, İYİ Parti ailesine hayırlar getirmesini diliyorum."

Zorlu, bir soru üzerine kararın oy çokluğuyla (35'e karşı 14) alındığını bildirdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...