Tgrt Haber
18 Ocak 2022 13:43

Ana gündem salgın: Kabine kritik başlıklarla toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü kabine toplantısına başkanlık edecek. Ana gündem maddesi salgın olan toplantıda, ekonomi, yüz yüze eğitim konuları dahil birçok kritik başlık ele alınacak.

Ana gündem salgın: Kabine kritik başlıklarla toplanıyor
kabine toplantısı,,salgın,,yüz yüze eğitim,,erdoğan,

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi çarşamba günü toplanıyor. Toplantıda salgınla mücadeledeki son durum masaya yatırılacak. Ekonomideki gelişmeler değerlendirileceği görüşmede Meclis’e gelmesi beklenen kanun teklifleri ele alınacak.

ANA GÜNDEMİ SALGIN

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye’de gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündem maddesi koronavirüs salgını ve ekonomideki gelişmeler olacak. Toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan tavsiye kararları kabine üyelerine aktaracak. Salgınla mücadelede atılan adımları anlatacak. Koca’nın gündeminde aşılama çalışmaları, Turkovac aşısı ve Omicron’un yayılımı olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM GÖRÜŞÜLECEK

Kabine toplantısında, eğitim konusu da gündemde olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili öncesi okullardaki salgın önlemlerini ve geride kalan sürecin detaylarını toplantıda paylaşacak. Ayrıca Bakan Özer, yeni dönem için yapılan hazırlıklar konusunda kabineye bilgi verecek.

EKONOMİDEKİ SON DURUM

Toplantıda görüşülecek olan bir diğer konu olan ekonomi başlığında ise gözler Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’de olacak. Bakan Nebati, ‘kur korumalı TL mevduat sistemi’ ile piyasalardaki son durumu aktaracak.

Terörle mücadele konusunda ise, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonlara ilişkin bilançoyu paylaşacak.

ERMENİSTAN'LA NORMALLEŞME SÜRECİ

Diplomasideki gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda normalleşme sürecine giren Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve Moskova'da özel temsilcilerle gerçekleştirilen toplantının detayları görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıdan sonra kameraların karşısına geçerek alınan kararları millete sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna açıklayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...