Tgrt Haber
15 Şubat 2014 18:43

Kadir Topbaş'tan önemli açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Haliç-Metro geçiş köprüsü açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş'tan önemli açıklamalar
kadir topbaş,önemli açıklama,metro açılışı,haliç-metro geçiş köprüsü,teleferik,chp,akp,hükümet,siyaset

Kadir Topbaş yaptığı konuşmada; "Bizler siyaset mühendisliği yapmıyoruz. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Bazıları gibi bu milletin aleyhine çalışmıyoruz. Sayın Başbakan'ın da isteğiyle metro, teleferik, ve finiküler projelerini Meclis'e sunduk. CHP'liler bu projelere karşı çıktılar. Bunların işi gücü işleri durdurmaktır. Bizler İstanbul'a 60 katrilyon yatırım yaptık. Bunların çoğu öz kaynağımızla yapıldı. Biz hizmete doymayacağız. Hizmet bizim işimiz. Birçok proje yapacağız. Daha çok işimiz var. Bugün yapılan bu geçiş köprüsünde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi

PROJE:
KİLİT TAŞI YERİNE OTURDU
Taksim Metrosu’nu, Marmaray’a bağlayacak olan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı açıldı... İstanbul’u, dünyanın en uzun metro ağına sahip ikinci kenti yapmak için yatırımlarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında 420 km, 2019 sonra da 776 km uzunluğunda modern metro ağı hedefine ilerliyor. Taksim Metrosu olarak bilinen Hacıosman-Şişhane Metro Hattı’nı Marmaray’a bağlayan 3,55 km uzunluğundaki Şişhane - Haliç Metro Geçiş Köprüsü- Yenikapı Metro Hattı hizmete açıldı...  Yenikapı ve Vezneciler istasyon bölgelerindeki arkeolojik kazılar ve buluntular nedeniyle açılış tarihi uzayan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı, daha önce hizmete alınan Şişhane İstasyonu’ndan başlayarak, Haliç üzerinde inşa edilen Haliç Metro Geçiş Köprüsü üzerinden geçip Vezneciler yönünde ilerleyerek Yenikapı’ya ulaşıyor.
TEK YÖNDE SAATTE 70 BİN YOLCU TAŞIYACAK
*Hizmete açılan 3,55 km uzunluğundaki Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı ile Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı’nın toplam uzunluğu 23,5 km’ye ulaştı.
*Haliç, Şehzadebaşı ve Yenikapı olmak üzere 3 istasyondan oluşan metro hattı, 671milyon dolara mal oldu.
*92 adet yeni vagonun alındığı metro hattında 124 vagon yolcu taşıyacak.
*4’lü vagon dizisinde 968, 8’li vagon dizisinde ise 1936 yolcunun taşınacağı ve karşılıklı olarak 4 dakikada bir seferlerin yapılacağı metro hattı, tek yönde saatte 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip...
YENİ KÖPRÜ NE SAĞLIYOR?
Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı ile Sarıyer Hacıosman’dan metroya binen bir yolcu, kesintisiz olarak Yenikapı Aktarma İstasyonu’na ulaşacak. Böylece Yenikapı, Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı, Aksaray-Otogar-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Marmaray Tüp Geçişi ve Deniz Hatları’nın (İDO) yolcu aktarmalarının gerçekleşeceği çok önemli bir aktarma merkezi haline gelecek.
Şişhane - Haliç Metro Geçiş Köprüsü - Yenikapı Metro Hattı ile
•    Sarıyer Hacıosman İstasyonu’ndan metroya binen bir yolcu, Yenikapı İstasyonu’nda aktarma yaparak, Aksararay, Otogar, Atatürk Havalimanı, Başakşehir, Atatürk Olimpiyat Stadı; Marmaray Bağlantısı ile Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Kartal yönlerine kesintisiz yolculuk yapılabilecek.
•    Anadolu Yakası’nda Kartal’dan Kadıköy-Kartal Metro Hattı’na binen bir yolcu, Ayrılıkçeşmesi İstasyonu’nda Marmaray’a aktarma yapmak suretiyle Üsküdar üzerinden Yenikapı İstasyonu’na buradan da Taksim ve Sarıyer Hacıosman yönüne metro ile hızlı ve konforlu bir şekilde ulaşabilecek.
VAGONLAR SÜRÜCÜSÜZ
*Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı’nda kullanılacak tüm araçlar, sürücüsüz kullanım özeliğine sahip.
*Yolcuların güvenliğini sağlamak için vagonlar, araç içi ve dışı, kapalı devre kamera sistemi ile izlenecek.
*Vagonlardaki Dinamik Yol Haritası ile yolculara, aracın hangi istasyona doğru gittiği, hangi istasyonları geride bıraktığı ve diğer ulaşım sistemlerine aktarma noktaları hakkında bilgi verilecek.
*Hattın Tarihi Yarımada’dan geçmesi nedeniyle titreşim sönümleyici ve gürültüyü minimuma indiren en son teknoloji ürünü olan ray bağlantı sistemleri tercih edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...