Tgrt Haber
30 Ocak 2022 16:06 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:44

Kılıçdaroğlu'ndan başörtü itirafı: Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenler'deki üye katılım töreninde, partisinin yaptığı hataları kabul ederek “Başörtüsünü, Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan başörtü itirafı: Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik
kemal kılıçdaroğlu,,başörtü,

Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından düzenlenen törende konuşma yaptı. CHP'nin geçmişte hatalar yaptığını kabul eden Kılıçdaroğlu, başörtüsünü Türkiye'de bir numaralı sorun haline getirdiklerini ifade etti.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Esenler’de düzenlediği üye katılım törenine katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören başladı. Ardından CHP'ye katılan üyelere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, geçmişte CHP’nin hatalar yaptığını kabul ederek, başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdiklerini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN BİR NUMARALI SORUNU HALİNE GETİRDİK"

Konuşmasına CHP’nin geçmişte yaptığı hatalara değinerek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP’nin geçmişte hiç kusuru, kabahati olmadı mı? Oldu efendim. Kabahati de oldu, kusuru da oldu. Biz getirdik ne yaptık, başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' derlerdi. Her birimiz komşularımızla iyi geçinirdik. Eğer biri güzel yemek yapıyorsa komşumuza da götürürdük, bayramlarda otururduk, kucaklaşırdık, dertlerimizi anlatır, sevinçlerimizi paylaşırdık. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki komşumuzun kimliğini, inancını, yaşam tarzını soruyoruz. Yani toplum ayrıştı." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...