Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanları toplantısında "adaylık" tartışması!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
23 Haziran 2023 07:03 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 07:03
Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanları toplantısında "adaylık" tartışması!
kemal kılıçdaroğlu,seçim,kurultay,ekrem imamoğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde il başkanları ile gerçekleştirilen toplantıda “Aday gösterilirsem devam ederim” ifadelerini kullandığı öğrenilirken ortak bildiri yayımlayan il başkanlarının bazılarının “değişim” vurgusunda bulunduğu kaydedildi.

Seçim sonrası suların durulmadığı CHP’de baba-oğul ilişkisi yürüttükleri söylenen Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu karşı karşıya geldi. İmamoğlu kameralar karşısında yerel seçimleri hatırlatarak “Değişim olmadığı takdirde kaybederiz” mesajı verirken CHP lideri ise evladım dediği İmamoğlu’na “Parti yönetmek şirket yönetmeye benzemez” diyerek bir kez daha kapıları kapattı. İmamoğlu’nun bazı açıklaması sırasında 81 il başkanının yaptığı açıklama damga vurdu. “Değişim” ifadeli bildirinin altında kişi bazlı değil denilerek Kılıçdaroğlu’na destek mesajı olarak yorumlandı.

LİSTE ELEŞTİRİLERİNE HAK VERDİ

Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim yenilgisi sonrası parti il başkanlarıyla toplantısının ayrıntılarına ulaşıldı. Dokuz saat süren toplantıda hemen hemen her il başkanı söz alarak konuştu. Liste eleştirilerini Kılıçdaroğlu’na sıralayan başkanlara CHP liderinin ise “Milletvekili listelerini son anda gördüm. Düzeltmeye zaman kalmadı. 600 milletvekili adayının hepsiyle tek tek ilgilenmem mümkün değil. Bu bağlamda görevli ekipler vardı. Hepsi de örgüt tarafından bilinen, tecrübeli isimlerdi. Hatalarımız oldu. Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesi yanlıştı, başka yerden olabilirdi. Ancak seçimin kazanılması için bazı fedakârlıklar gerekiyordu” dediği öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun il başkanları toplantısında "adaylık" tartışması!

“GEMİYİ LİMANA GÖTÜRÜP, TESLİM EDİN”

Toplantıda “genel başkan değişimine ilişkin bir çıkış yapılmadığı” da aktarıldı. Bu kapsamda Özgür Özel ya da Ekrem İmamoğlu’nun adaylık açıklamalarının konuşulmadığı söylenirken, bazı başkanların sadece “Gemiyi limana götürün ve teslim edin” demekle yetindiği belirtildi.

“ADAY GÖSTERİLİRSEM OLURUM”

Kılıçdaroğlu’nun da bu sözlere “Gemiyi limana götüreceğim. Ben hiçbir zaman ‘Burayı bırakmam’ demedim. Bugüne kadar da hiçbir zaman ‘Adayım’ demedim. Siz beni aday yaptınız. Ben yine aday olmam ancak aday gösterilirsem devam ederim” karşılığını verdiği öğrenildi. Buna karşın da başkanlardan “Bugünkü delege yapısı çok kötü. O delegelerle partide değişim olmuyor. Kurultay hesabıyla delege yapılıyor. Eleştirel delegeler olmalı” yorumlarının geldiği aktarıldı.

Kurultay için de 29 Ekim tarihi konuşuluyor. Başkanlar burada Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday yapılacağını söyleyerek “Muhtemelen de yeniden seçilecektir ve yerel seçimlere onunla gidilecektir. Yani genel başkanın ‘liman’ dediği muhtemelen yerel seçimler olacak. Oradan gelen başarı sonrası da görevi bırakabilir” değerlendirmesini yapıyor.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...