Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan iddialı yerel seçim tahmini: Belediyeleri artıracağımızı düşünüyorum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
21 Mart 2024 16:31 - Güncelleme : 21 Mart 2024 16:36
Kılıçdaroğlu'ndan iddialı yerel seçim tahmini: Belediyeleri artıracağımızı düşünüyorum

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere ilişkin iddialı bir tahminde bulundu. Yerel seçimler öncesi partisine güvendiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Belediyeleri artıracağımızı düşünüyorum. Bütün adaylarımızı destekliyorum" dedi.

Yerel seçimler sayılı günler kaldı. Partilerin seçim çalışmaları devam ederken Özgür Özel'e Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanlık koltuğunu kaptıran Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe'ye konuşan Kılıçdaroğlu, mevcut 11 büyükşehir belediyesine ek olarak Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de CHP'nin kazancağını düşündüğünü söyledi.

İlçe belediyesi sayılarının da artacağını düşündüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu "İstanbul'da belediye meclisinde çoğunluğu sağlamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bakılırsa bu sağlanabilir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan iddialı yerel seçim tahmini: Belediyeleri artıracağımızı düşünüyorum - 1. Resim

'CHP'NİN BAŞARISIZ OLMASINI İSTİYOR...'

31 Mart sonrası kurultayda mevcut CHP yönetimi ile hesaplaşacağına dair iddialara cevap veren Kılıçdaroğlu, "Günlük siyasal tartışmaların içerisine girmiyorum. 'CHP'nin başarısız olmasını istiyor' denilmesi için akıl tutulması lazım. Yok öyle bir şey yok. Tam tersine belediyeleri artıracağımızı düşünüyorum. Bütün adaylarımızı destekliyorum" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...