Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu’nun gizli toplantısına ilk yorum! Yakın çevresine bu sözleri söyledi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
20 Temmuz 2023 10:06 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 10:26
Kemal Kılıçdaroğlu,Ekrem İmamoğlu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun koltuğundan indirmek için isyan bayrağını çeken İBB Başkanı İmamoğlu’nun CHP üst düzey yetkilileri ile yaptığı 'gizli' toplantı CHP’yi karıştırdı. Toplantının ardından Kılıçdaroğlu herhangi bir açıklama yapmazken TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine söylediği sözleri aktardı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna geçmek için isyan bayrağını çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin önde gelen isimleriyle 'gizli' bir toplantı yaptı. "İmamoğlu'nun A Takımı ile gizli darbe toplantısı!" notuyla paylaşılan video CHP’yi karıştırdı. Olay büyük yankı uyandırırken Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK'sını topladı. Kılıçdaroğlu, gizli online toplantı ile ilgili bu zamana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine söylediği sözleri aktardı. 

KAYIT NASIL ALINDI VE KİM SIZDIRDI? 

Kaydın zoom üzerinden yapıldığını hatırlatan Sözcan, toplantıda ismi belli olmayan bir katılımcıya dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu kişi İmamoğlu’nun da dikkatini çekiyor. Hatta bu kişi Selin Sayek Böke mi diyor, ismi görülmüyor diyor, bu katılımcıdan şüpheleniliyor. Kim olduğu ve nasıl katıldığı belli değil. Görüşmenin ilk 14 dakikası sızdı. CHP içinde ve toplantıyı yapanlar arasındaki değerlendirmeye bakıldığında şöyle bir olay yaşanmış. Toplantıyı ayarlayan sekretarya, rivayete göre toplantıyı bilmemesi gereken milletvekillerine ve danışmanlarına da göndermiş. O katılımcının kim olduğu belirsizliğini koruyor. Toplantıya katılanlardan kişinin kaydetmediğini düşünüyorum, şayet zomdan kaydetse kayıt yapılıyor ışığı görülürdü. Kayda baktığımızda bilgisayar fonu kayda girmiş, bilgisayara yüklenen bir uygulama ya da bilgisayar ekranı üzerinden kayıt altına alınıyor.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK YORUM 

Sözcan, toplantının ardından herhangi bir açıklama yapmayan ve MYK’yı toplantıya çağıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine “nutkum tutuldu” dediğini aktardı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...