Tgrt Haber
06 Ocak 2022 12:00

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e Kur'an kursu uyarısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Kur’an kurslarına yönelik açıklamalarıyla ilgili "Siyaset, din alanına girmemeli" diyerek uyarıda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e Kur'an kursu uyarısı
chp,,kemal kılıçdaroğlu,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da bir grup gazeteci ile buluştu. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, herhangi bir sokağa çıkma çağrısı yapmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu “Arkadaşlara ‘taşkınlık yapmayacaksınız, sokaklara çıkmayacaksınız, büyük bir sabırla sandığı bekleyeceksiniz’ dedim” ifadelerini kullandı.

HELALLEŞME KİMLERİ KAPSAYACAK

FETÖ şüphelilerinin helalleşme kapsamında olup olmayacağı konusu ile ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hakkında soruşturma açılmamış, soruşturma açılıp takipsizlik kararı verilmiş veya soruşturma açıldıktan sonra beraat etmiş kişileri göreve başlatmıyorlar. Biz bunları başlatacağız” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’E KURS TEPKİSİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Kur’an kurslarına yönelik sözleri de Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündemindeydi. Siyasetin din, inanç alanına asla girmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığının, çocuklarımıza, isteyen anne babaların, ailelerin çocuklarına Kur’ân’ı öğretmeleri kadar doğal bir şey yoktur” diye konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP'li Özgür Özel'in okul öncesine verilen din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak nitelendirdiği açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok sert tepki gelmişti. Erdoğan, "Bre gafil asıl cağ dışı olan sensin. Asıl gerici orta çağ karanlığında bakanlardır" demişti.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP liderİ Devlet Bahçeli de Özel’in açıklamalarına çok sert tepki göstererek "Ya ortaçağı bilmiyor ya Kuran'ı bilmiyordur. İman nasip işidir, Allah'ın ikramıdır. İnanıp inanmamak herkesin kendi bileceği iştir ama dinimize, inancımıza laf söyletmeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kur’an kurslarıyla ilgili “Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var” açıklamalarda bulunmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...