Tgrt Haber

Ne İmamoğlu ne Yavaş ne de Kılıçdaroğlu! CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı bambaşka biri çıktı

14 Mart 2022 14:54 - Güncelleme : 14 Mart 2022 15:12
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, başka bir ismin ön plana çıkması halinde Davutoğlu'nun aday olma hakkından feragat edeceğini ifade etti.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için ortak metin yayımlayan 6 muhalefet partinin Cumhurbaşkanı adayı merakla beklenirken Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel, siyaset gündemini sarsan bir iddia ortaya attı. Katıldığı bir televizyon programında sorulara cevap veren Gözel, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Davutoğlu" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, başka bir ismin ön plana çıkması halinde Davutoğlu'nun aday olma hakkından feragat edeceğini ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel, katıldığı bir televizyon programında, aylardır herkesin merakla beklediği soruyu cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu öne süren Gözel,’in bu iddiası, yeni polemikleri de beraberinde getirdi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nden oluşan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları, siyaset gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya gelerek imza atan parti başkanlarının adayı merak konusuyken Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayının 6 parti liderinden biri olduğunu belirtmesi yeni polemiklere yol açtı.

"ADAYININ DAVUTOĞLU OLDUĞUNU ANLIYORUM"

Katıldığı televizyon programında konuya ilişkin sorulara cevap veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel, Kılıçdaroğlu’nun ‘devlet tecrübesi olacak, tarafsız yaklaşacak’ ifadelerini hatırlatarak “Ben bir Gelecek Partili olarak Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayının Ahmet Davutoğlu olduğunu anlıyorum. Bana göre benim partimin lideri bu özelliklere haiz.” dedi.

"BAŞKA İSİM BELİRLENİRSE GENEL BAŞKANIMIZ FERAGAT EDECEKTİR"

Ahmet Davutoğlu’nun konuya yaklaşımını da ele alan Gözel, tüm siyasi partilerin liderlerini en üst makamda görmek isteyeceğinin ve kendilerinin de gönlünden geçenin bu olduğunun altını çizerek, “Şu anda önemli olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bahsettiği gibi 6 partinin üstünde uzlaştığı ve memleketin faydasına olacak isim kimse onun aday olmasıdır. Şayet başka bir isim belirlenir ise Sayın Genel Başkanımız da bu konuda destek verecektir, aday olma hakkından feragat edecektir. Liderlerden birisi olabilir, dışarıdan birisi de olabilir. Mutabakat sağlanan isme karşı herkesin fedakârlık gösterip destek vermesi ve memleketin hayrına neyse o konuda adım atması gerekir diye düşünüyorum." İfadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...