Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna Gürsel Tekin talip oldu: Çekilirse aday olabilirim

30 May 2023 17:20 - Güncelleme : 30 May 2023 18:48
Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna Gürsel Tekin talip oldu: Çekilirse aday olabilirim
Gürsel Tekin,CHP,Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP kanadında, Kılıçdaroğlu'na yönelik gelişmeler sürüyor. Partinin eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun çekilmesi halinde genel başkanlığa aday olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu Erdoğan'ın kazanmasının ardından Millet İttifakı kanadından sesler yükselmeye başladı. Seçimi kaybeden Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrıları gelmeye devam ederken, partinin eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin'den çarpıcı bir açıklama geldi.

Tekin, katıldığı radyo yayınında seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu'na yapılan istifa çağrılarını ve CHP'nin kongre sürecini değerlendirdi.

"KENDİNİ YENİLEMİŞ, DİNAMİK BİR KADROYA İHTİYAÇ VAR"

Radyo Sputnik'ten Aysel Alp'e konuşan ve kongre takviminin yaklaştığına dikkat çeken Tekin, kendini yenilemiş, dinamik kadroya ihtiyaç olduğunu söyledi.

"BEN GENEL BAŞKANLA YOL YÜRÜMÜŞ BİR ARKADAŞIYIM"

Gürsel Tekin, kendisinin genel başkanlığa aday olup olmayacağına yönelik sorulan soruya ise şöyle cevap verdi; "Zamanı, günü gelince düşünürüz. Genel başkanım çekilirse düşünürüz. Çünkü ben genel başkanla yol yürümüş bir arkadaşıyım. Her şeye rağmen bizim fıtratımızda adam satmak yoktur."

Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna Gürsel Tekin talip oldu: Çekilirse aday olabilirim

"TABİİ İNŞALLAH"

Tekin, "Siz Kılıçdaroğlu aday olmazsa aday olacaksınız bunu söylüyorsunuz değil mi?" sorusunu "Tabii inşallah" diye cevapladı.

YENİ DÖNEMDE VEKİL DEĞİL!

CHP İstanbul Milletvekili olan Gürsel Tekin, 28. dönemde yeniden aday olmadı. Yeni dönemde mecliste yer almayacak olan Tekin, adaylıkla ilgili, "Makam, mevki beklentim de yok. 17 yaşında baba ocağım CHP'nin kapısından girdim. Örgütümüzün desteği ile Genel Başkanlık hariç her mevkide partim bana ne görev verirse o görevi yerine getirmeye çalıştım. Kişisel hiç bir beklentim yok. Bu dönemde kimsenin de makam mevki talep etmesini doğru bulmuyorum. Milletimiz hangi görevi verirse, onu yapacağız, yalnız millete hizmet edeceğiz." demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...