Tgrt Haber
31 Temmuz 2022 15:40 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 15:55

Meclis'te olağanüstü toplantı için geri sayım başladı: 4 parti yok! AK Parti, çoğunluk sağlanırsa katılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi, pazartesi günü olağanüstü toplantıya hazırlanıyor. CHP’nin talebi üzerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop, genel kurulu toplantıya çağırdı. AK Parti ve MHP toplantıya katılmayacak. 200 milletvekili salonda bulunursa CHP’nin hazırladığı sağlıkta şiddet kanun teklifi görüşülecek. Çoğunluğun sağlanması halinde AK Parti'de oturuma katılacak.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TRT Haber, AA
Fotoğraf: Arşiv
chp,TBMM,meclis,olağanüstü toplantı,sağlıkta şiddet
Fotoğraf: Arşiv

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin 14 maddelik kanun teklifi hazırladı. Teklifin görüşülebilmesi için de 120 milletvekilinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP’nin çağrısını işleme alan Meclis başkanlığı, genel kurulun 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’te toplanacağını duyurdu.

200 MİLLETVEKİLİ SAYISI ARANACAK

Genel görüşme için 200 milletvekilinin Genel Kurul'da olması gerekiyor. AK Parti ile birlikte MHP, BBP ve HDP de olağanüstü toplantıya katılmayacak. İyi Parti ise toplantıya katılacağını duyurdu. Onlara 2 milletvekili bulunan Memleket Partisi ile 4 sandalyesi bulunan Türkiye İşçi Partisi destek verecek.

Toplantıya katılacak olan 4 partinin toplam sandalye sayısı 177'ye ulaşıyor. Bu nedenle Meclis'in toplanması mümkün görünmüyor. CHP ise olağanüstü toplantı için umudunu koruyor.

AK PARTİ ÇOĞUNLUK SAĞLANIRSA KATILACAK

AK Parti, o gün Meclis'te gereken çoğunluk sağlanırsa oturuma katılacak. Eğer 200 milletvekili salonda olmazsa toplantı yapılamadan genel kurul dağılacak.

ÖTe yandan TBMM Genel Kurulu, 1980'den sonra 17. Dönem'den bu yana toplam 46 kez olağanüstü toplantıya çağrıldı. 39 toplantı gerçekleştirilirken bir çağrı hakkında işlem yapılmadı, 3 çağrı reddedildi, 3 çağrı ise yeter sayı bulunamadığı için düştü.

TBMM Genel Kurulu, son olağanüstü toplantısını 2017'de Irak ve Suriye tezkeresinin süresinin uzatılması için gerçekleştirdi.

Kaynak: TRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...