Tgrt Haber

Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayını 12 Mart’ta yapılacak olan ön seçimle belirleyecek

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Mart 2023 05:48 - Güncelleme : 09 Mart 2023 05:51
Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayını 12 Mart’ta yapılacak olan ön seçimle belirleyecek
memleket partisi,muharrem ince,chp,kemal kılıçdaroğlu,aday,seçim

CHP’nin eski cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’nde ön seçim heyecanı yaşanıyor. 14 Mayıs’ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde Memleket Partisi adayını 12 Mart’ta yapacak olan ön seçimle belirleyecek.

Türkiye seçim atmosferine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesi ile artık geri sayım başladı. 6’lı Masa yaşanan gerilim ve tartışmaların gölgesinde adayını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına HDP de destek verirken eski CHP’li Muharrem İnce’nin nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu.

MUHARREM İNCE, KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VERECEK Mİ?

CHP eski genel başkanlarının Muharrem İnce ile görüşerek Kılıçdaroğlu’na destekte bulunması yönünde çağrı yapacağı kulislerde konuşuluyor. CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’nin bu çağrıya nasıl bir cevap vereceği merakla beklenirken cumhurbaşkanlığı adaylığı için Memleket Partisi’nin ön seçim yapılacağı öğrenildi.

“TÜM ÜYELERE ÇAĞRI”

Memleket Partisi'nde 12 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanı adaylığı için ön seçim yapılacak.

Partiden yapılan açıklamada, “Memleket Partisi Tüzüğü’nün 66’ncı maddesine göre Cumhurbaşkanlığı adaylığı, partimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımıyla ve ön seçimle belirlenmekte olup, aday olmak isteyenlerin tüzüğe uygun bir şekilde Genel Sekreterliğe müracaat etmeleri gerekmektedir.” bilgisi verildi.

Memleket Partisi yetkililerinden alınan bilgiye göre, 12 Mart Pazar partinin ilçe teşkilatlarında sandıklar kurulacak ve parti üyeleri Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi desteklediklerini oylayacaklar. Sonuçlar daha sonra partinin Genel Sekreterliğine gönderilecek.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...