Tgrt Haber

Son dakika! Meral Akşener 6 Mart'taki toplantıya katılmayacak 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Mart 2023 19:07 - Güncelleme : 04 Mart 2023 19:58
Son dakika! Meral Akşener 6 Mart'taki toplantıya katılmayacak 
,İYİ Parti

Son dakika hbaeri: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve başdanışmanları ile genel merkez ek binasında bir araya geldi. İYİ Parti lideri Akşener'in, 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına katılmayacağı öğrenildi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa'dan ayrılıp CHP’li Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarına cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda çağrı yapmasının yankıları sürüyor.

''KAPI AÇIK''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gerçekleştirilen toplantıların ardından parti genel merkezi ek binasından ayrıldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6 Mart Pazartesi günü düzenlenecek toplantıya katılmayacağını söyledi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, ''5 partinin lideri bugün toplandı, bir de onlara sorun. Zamanı gelince her şeyi konuşacağız” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ise, "Beşli Masa, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı masası oldu. Mutabakat olursa kapı açık. (Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığı konusu) Adaylık meselesi şu an gündemimizde değil" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, partisinin altılı masadan ayrılmasına ilişkin, "Masa eğer Kemal Bey'in adaylığı konusunda dağılma veya dağılmama noktasında ise bu anlayış yanlıştır. Biz masadan kalkmadık, belki kaldırıldık diyebiliriz" dedi.

"SÜRPRİZ YOK"

Seçimin çok kritik ve hayati olduğunu dile getiren Paçacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaybedilen bir seçimin telafisi yok. İYİ Parti olarak hassasiyetimiz bu noktada. Bunun için en fazla oyu olan, kazanma ihtimali yüksek olan aday dedik. Sayın Genel Başkan'ın ifadeleri aslında kurumsal bir yapının yansımasıdır ve kişisel değildir. İYİ Parti'nin temel görüşüdür. Bilinen bir husustu. Yani bir sürpriz yok burada. İYİ Parti iki yıldan bu yana kazanacak aday diyor. Kazanacak adaydaki anlam, kazanma ihtimali en fazla olan ismin aday gösterilmesidir. Onun için de 'Bu seçimi mutlaka kazanmamız gerekli' anlayışından kaynaklanıyor. Yoksa kişilerle hiçbir ilgisi yoktur bu meselenin."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Turhan Çömez, "Masadan ayrılma söz konusu değil. Biz masadayız fakat masadan kalkan 5 kişi var" dedi. Çömez, "Krizin sağduyu ile çözüleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Turhan Çömez, 2 Mart kriziyle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Çömez, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "seçilebilecek aday vurgusu" yaptığına dikkat çekerek, "Masanın onay masası olmadığını vurguladı. Ortak aday vurgusu yapıldı. Son güne kadar Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili net açıklama olmadı. Son gün bu irade ortaya konuldu" diye konuştu.

"SAĞDUYU İLE ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ"

Altılı Masa'da 2 Mart'ta imzalanan ortak bildiriye dikkat çeken Çömez, "2 Mart'taki bildiride Akşener'in imzası, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için atılmış bir imza değil. Krizin sağduyu ile çözüleceğine inanıyoruz" dedi. Masada yaşanan tartışmalar hakkında konuşan Turhan Çömez, "Akşener 'Kazanacak adayla yola çıkmamız lazım. Anket yaptıralım. Süreci kişisel beklentilerle riske etmeyelim' dedi. 'Anket yapılmasın' denildi. Belediye başkanına da itiraz edildi" diye konuştu.

"MASADAN AYRILMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

İYİ Partili Çömez, "Masadan ayrılma söz konusu değil. Masadayız ama masadan kalkan 5 kişi var" dedi. "O imza Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için atılmış imza değil" diyen Çömez, "Ortak hareket edelim imzası. Akşener'e dirsek göstermektir. Krizin sağduyu ile çözülebileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

"KRİZ YOK"

"Bir kriz yok" diye sözlerini sürdüren Çömez, "Parti içinde bu görüşteyiz. Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık bir yıldır masayı kurarken ve masanın devamında aday olma isteğini hissetti. Kılıçdaroğlu aday olma isteğini ortaya koymadı ve bu tarihi bir hatadır. Son aşamada seçim arifesinde bu siyasi hesap. Tarihi krizden çıkması için hepimiz elimizden geleni yapacağız. Önümüzde çok alternatif, pek çok çözüm var" dedi.

''BEKLENTİMİZ İLKELERE UYULMALIDIR''

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tatlıoğlu, "Masadaki temel itiraz noktamız, sürecin başlangıç ilkeleriyle gitmemesidir. Sayın Genel Başkanımızın grup konuşmalarındaki çizgi bellidir. Başından beri çizgimiz bellidir. Kazanacak aday arayışı var. 6 genel başkan ve 6 partinin oluruyla yürümüş bütün bu sürecin tekrar aynı şekilde devam etmesi gerektiğini söylüyoruz. Sayın Genel Başkanımızın teklifi, partimizin teklifi bellidir. Cevabı da bellidir ve bizim beklentimiz bu ilkelere uyulmalıdır. Bizim için parti ve şahıs meselesi, milletin meselesinin üstünde olamaz" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...