Tgrt Haber

İYİ Parti'de sürpriz aday! Meral Akşener, Ceza Hukukçusu Ersan Şen ile görüştü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Mart 2023 01:31 - Güncelleme : 05 Mart 2023 02:20
İYİ Parti'de sürpriz aday! Meral Akşener, Ceza Hukukçusu Ersan Şen ile görüştü 
,

Cumhurbaşkanı adayında anlaşamayan 6'lı masa dağıldı. Meral Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına karşı çıkıp Millet İttifakı'ndan ayrılırken İYİ Parti'de ise sıcak saatler yaşanıyor. Çıktığı bir canlı yayında İYİ Parti'den teklif gelmesi halinde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyleyen Ceza Hukukçusu Ersan Şen, Akşener'in reklam arasında kendisini telefonla arayıp, "Ciddiyseniz görüşelim" dediğini öne sürdü. 

İki gün önce gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifaktan ayrıldığını açıkladı. İYİ Parti'nin yeni bir adayla yola çıkıp çıkmayacağı konusunda henüz bir açıklama gelmezken partide sürpriz bir gelişme yaşandı. 

"SEVE SEVE KABUL EDERİM"

Habertürk canlı yayınında Millet İttifakı'ndaki krizi değerlendiren Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, "Meral Hanım arayıp sizi Cumhurbaşkanı adayımız olarak görmek istiyoruz dese ne yaparsınız?" sorusu üzerine "Sayın Meral Akşener’den ve İYİ Parti’den böyle bir teklif gelirse elbette seve seve kabul ederim" ifadelerini kullandı. 

ERSAN ŞEN'E AKŞENER'DEN DAVET: GÖRÜŞELİM 

Program devam ederken Ersan Şen, Meral Akşener tarafından arandığını belirterek, "Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz’ dedi, ‘Ciddiyim’ dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

'İSTİŞARE' GÖRÜŞMESİ 

Öte yandan Şen, İYİ Parti lideri Meral Akşener’den telefon aldığını açıklarken, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu açıklamayı doğruladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen’in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir” diyerek Şen’i doğruladı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...