Tgrt Haber

Meral Akşener’in 15 vekil pişmanlığına Ümit Özdağ’dan yalanlama geldi: Bana böyle anlatmadı…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
25 Haziran 2023 06:39 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 06:39
Meral Akşener’in 15 vekil pişmanlığına Ümit Özdağ’dan yalanlama geldi: Bana böyle anlatmadı…
Meral Akşener,Ümit Özdağ,CHP,15 vekil

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “CHP’den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım” sözlerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan cevap geldi. CHP’nin İYİ Parti’den herhangi bir bedel istemediğini söyleyen Özdağ, Akşener’in kendisi ve parti kurmaylarına anlattıklarını uzun bir metin ile sosyal medyadan paylaştı.

İYİ Parti’de 3 Olağan Kongre Ankara’da gerçekleştirildi. Meral Akşener’in tek aday olarak girdiği kongrede 1151 delegenin 1127’sinin oyunu alarak yeniden Genel Başkan olarak seçildi. Oylama öncesinde kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “hesap vereceğim” diyerek çıktığı kürsüde Millet İttifakı ortağı olan CHP’ye ağır sözler kullandı. Akşener, “CHP’den 15 milletvekili istemek hayatımın en büyük pişmanlığıdır” ifadelerini kullanırken İstanbul seçimlerinin kazanılmasının ardından HDP sayesinde kazanıldığının ifade edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

AKŞENER’İN SÖZLERİNE YALANLAMA ÖZDAĞ’DAN GELDİ

Akşener’in gündem olan CHP’den 15 vekil istediği pişmanlığa Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan cevap geldi. CHP’nin 15 milletvekili karşılığında İYİ Parti’den bedel istemediğini söyleyen Özdağ Ankara’da İYİ Parti’nin o dönem seçimlere sokulmaması için gizli toplantı yapıldığı ve karar alındığı bilgisinin kendisine ulaştığını ve Akşener’e bu durumu ilettiğini söyledi. Bunun üzerine Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun görüşme gerçekleştirdiği ve İYİ Parti liderinin TBMM’de grup kurarak seçime girmek için 15 milletvekili istediğini dile getirdi.

https://twitter.com/umitozdag/status/1672694354442330112

“CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKINA KARŞI ÇIKTIM”

Ümit Özdağ gündem olan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

Kılıçdaroğlu çok istekli davranmamış. Akşener’in bana söylediğine göre “Basına bu talebimi anlatır ve sizin reddettiğinizi açıklarım” demesi üzerine Kılıçdaroğlu kabul etmek zorunda hissetmiş. En azından Akşener bana böyle anlattı. Üstelik Kılıçdaroğlu 15 vekil ile desteği ittifak şartı olmaksızın vermişti. CHP’li vekillerin katılmasının üzerinden kısa bir süre geçti. Akşener bir gün divana gelerek, “KK ile el sıkıştık. Seçime ittifak ile giriyoruz, ne diyorsunuz” diye sordu. 2 genel başkanın el sıkışması sonrasında söyleyecek bir şey kalmamıştı. CHP-İYİ Parti ittifakı, AK Parti’den İYİ Parti’ye gelen yüzde 7 civarında oyun MHP’ye gitmesine neden oldu. CHP-İYİ Parti ittifakı kararı, İYİ Parti için iyi olmamıştı. 2019 Yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti divanında, Akşener ve bütün divan üyeleri “ CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapalım” görüşünü savundular. Ben tek başıma “CHP-HDP ittifakı üzerinden saldırıya uğrarız, üstelik biz CHP ile ittifak yaparsak, ayrılmış olan AK Parti ve MHP tekrar bir araya gelirler, Cumhur ittifakı tekrar kurulur” görüşünü savundum. İttifaka karşı çıktım. Reddedildi.

“YEREL SEÇİMLERDE İYİ PARTİ İTTİFAK TEKLİF ETTİ”

Dikkat edin, yerel seçimlerdeCHP İYİ Parti’ye değil, İYİ Parti CHP’ye ittifak teklif etti. İYİ Parti tarafından bedel ödense tam tersi olurdu. Üstelik yerel seçimler sonrasında Sayın Akşener ve yakın çevresinin CHP’ye “nasıl bedel ödettiğini” hepimiz biliyoruz. Sonuç olarak, olayları en yakından yaşayan 5 kişiden birisi olarak Akşener’in bugün yaptığı açıklamanın doğru olmadığını biliyorum. CHP, hiç bir zaman “Biz size 15 vekil verdik, buyrun kasaya” tavrı içinde olmadı. Eğer olsaydı en çok ben yeri göğü inletir, CHP’yi sert şekilde eleştirirdim.

“CHP’Yİ SUÇLAYARAK BİTİRDİ”

Hele Akşener ile en son konuşmamızı yaptığımız İstanbul’daki ofisindeki konuşmada CHP ile yolları “CHP’yi suçlayarak” bitireceğim dediğini çok iyi hatırlıyorum. Akşener, Sözünü tuttu, suçlayarak bitirdi. Peki, bunları neden yazdım? Çünkü aynen böyle yaşadım ve dostluk da mertçe olmalı rekabet de.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...