Tgrt Haber

Mevlüt Çavuşoğlu‘ndan Süleyman Şah açıklaması

22 Şubat 2015 16:08
Mevlüt Çavuşoğlu‘ndan Süleyman Şah açıklaması
mevlüt çavuşoğlu,şah fırat,süleyman şah,türbe,

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, 'Kimseden izin almadık, kimseden icazet almadık, kendi irademizle ve kendi inisiyatifimizle bunu yaptık' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Arazideki unsurların hepsine tek tek uyarılar yapıldı. Biz bu akşam saat 21.00'de buraya gireceğiz, emanetlerimizi ve askerlerimizi getireceğiz, karşımıza hiç kimse çıkmasın. Çok şükür hiç böyle çatışma da olmadı. Uyarılarımızı yaptık, zaten kardeşimiz de iş kazası sebebiyle hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin oradaki topraklarını terk etmediğini belirten Çavuşoğlu, "Tam tersi Suriye içinde hemen 180 metre ötesinde yeni toprakları oldu ve boşalttığımız yerin de Türkiye'nin toprakları olduğuna dair notamızı herkese verdik. Birleşmiş Milletlere, bu sabahtan itibaren yazımızı gönderdik" şeklinde konuştu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şöyle devam etti: 
"Suriye Başkonsolosluğuna da bir notayla bildirdik. Bir, burayı boşaltıyoruz ama burası bizim toprağımız, tekrar geri geleceğiz. İki, bu emanetleri ve saygı karakolumuzu sınırın Suriye tarafında Eşme'ye tekrar kuruyoruz ve bayrağımızı buraya dikiyoruz. Hazır olduğu zaman da emanetlerimizi tekrar buraya getiriyoruz. Şu anda emanetlerimiz burada. Dolayısıyla toprakları terk etme yok, bayrağımızı indirme yok, ay yıldızlı şanlı bayrağımız Eşme'de dalgalanıyor."
"Kimseden izin almadık"
Çavuşoğlu, "Şimdi biz Birleşmiş Milletlere haber verdiğimiz gibi Suriye'deki, şu andaki rejimin başkonsolosluğuna notayla bildirdiğimiz gibi dünyada 114 ülke tarafından tanınan ve meşru görülen Suriye Ulusal Koalisyonuna ve Özgür Suriye Ordusuna da bu operasyonu yaptığımızı bildirdik. Kimseden izin almadık, kimseden icazet almadık, kendi irademizle ve kendi inisiyatifimizle bunu yaptık" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...