Tgrt Haber

MGK toplanıyor! Karabağ ve tahıl sevkiyatı masada... Metin Gürak'tan ilk katılım

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2023 07:49 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 08:09
MGK toplanıyor! Karabağ ve tahıl sevkiyatı masada... Metin Gürak'tan ilk katılım
mgk,recep tayyip erdoğan,metin gürak

Milli Güvenlik Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde bir araya gelecek. Gündemin en önemli maddeleri Karabağ ve Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı. Toplantıya yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da ilk kez katılım gösterecek.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) yaklaşık 2 ay süren aranın ardından yeniden bir araya geliyor. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde  gerçekleşecek toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

"TERÖRLE MÜCADELE" DE MASADA

Uzun süre sonra gerçekleşecek MGK'nın gündeminde önemli konu başlıkları bulunuyor.  Azerbaycan tarafından Karabağ'da başarıyla gerçekleştirilen antiterör operasyonu ile bölgede yaşanan gelişmelerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ile Rusya'nın çekilmesiyle son bulan tahıl sevkiyatı gündemin en önemli maddeleri arasında.

Terörle mücadele, sınır içinde ve sınır ötesinde sürdürülen terörle mücadele operasyonları ile Suriye'de yaşanan gelişmelerin de toplantıda masaya yatırılması bekleniyor.

3 İSİM İLKİ YAŞAYACAK

MGK toplantısına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ilk kez bu makamı temsilen katılacak. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da toplantıya ilk kez katılacak isimler arasında yer alıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...