Tgrt Haber

MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na baraj cevabı: Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz

26 Mart 2022 11:26 - Güncelleme : 26 Mart 2022 13:07
MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na baraj cevabı: Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin 2023 seçimlerindeki stratejisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 5 ayaklı seçim stratejisini açıklayan Bahçeli, Millet İttifakı'na sert eleştirilerde bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'baraj' açıklamasına cevap veren Devlet Bahçeli, "Biz yüzmeyi değil, tummayı biliriz. MHP'nin baraj sorunu olmadığını sen de efendilerin de bölücü ortakların da iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı açılışına katıldı. Partisinin 2023 seçimlerindeki stratejisini açıklayan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi için olağanüstü mücadele sergileyeceklerini söyledi.

Konuşmasında Millet İttifakı'na sert eleştirilerde bulunan MHP lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Barajı geçemeyince nereye yüzeceksin, merakım o" sorusuna cevap verdi. MHP'nin baraj sorunu olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Biz yüzmeyi değil, tummayı biliriz. Tumduğumuz yerlerde de senin gibilerin nasıl boğulduğunu görürüz" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

İMAMOĞLU'NA KAR ELEŞTİRİSİ

"Bizde palavra, yalan, hayal tacirliği yoktur. Özümüz birdir, sözümüz senettir. Bizim belediye başkanımız, şehri kara kışla boğuşurken balık yemeyi aklından geçirmez. 

Biz milletimiz ne diyorsa ona bakarız. İnsanlarımızın nasıl huzur bulacağını kilitleniriz. Biz samimiyiz, içimiz bir dışımız birdir. Biz, önce ülkem ve memleketim sonra partim ve ben diyen Türkiye sevdalılarıyız. Dünya saltanatına değil millet sevdasına talibiz.

Belediye yönetimlerinin bahaneler üretmeye hakkı yoktur. Çalışacağız, çalışacağız, bir daha çalışacağız. Allah'ın izniyle hep birlikte çalışacağız. Hiç kuşkusuz zafer inananlarındır.

'BUKALEMUN SİYASETÇİLERDEN OLMADIK'

Sonuna kadar Türk milletinin emrinde ve hizmetindeyiz. Doğruya doğru yanlış diyecek cesaretteyiz. Bukalemun siyasetçilerden hiç olmadık. Geçmişini unutanlar arasında yer almadık.

Önümüzdeki mahalli idareler seçiminde hem mevcudumuzu koruyup hem de pek çok belediye başkanlığını kazanmak stratejik hedefimizdir. Bunu birlikte yapacağız. Omuz omuza mücadele edeceğiz.

MHP lideri Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na baraj cevabı: Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz

5 AYAKLI STRATEJİ

MHP, Cumhur İttifakı'nın değerlerine sadık kalacaktır. MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamı için insan üstü çaba sarf edecektir.

MHP, 2023 Haziran'da TBMM'de milletvekili sayısını azami sayıya ulaşıp, Cumhur İttifakı'nın anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmesi için çalışacaktır.

MHP, Terör örgütünün kökünü kazıma, milli ve yerli bir ekonomi için üzerine düşeni icra edecektir. MHP, Cumhurbaşkanlığıı Hükümet Sistemi ile uyumlu, başkanlık sistemini kurumsallaştıran yeni bir anayasa için çalışacak ve bu uğurda siyasi faaliyetlerini yoğunlaştıracaktır. Bu stratejilerin istikametinde ne gerekiyorsa yapacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA BARAJ CEVABI

CHP lideri son grup toplantısında şahsımı hedef alıp, "Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin, merakım o" diye soru sormuş. Sayın Kılıçdaroğlu, fazla merak iyi değildir, ne gelirse insanın başına meraktan gelir. Biz yüzmeyi değil, tummayı biliriz. Tumduğumuz yerlerde de senin gibilerin nasıl boğulduğunu görürüz.

MHP'nin baraj diye bir sorunu olmadığını, senin de efendilerinin de hatta bölücü ortakların da açıkça biliyor. 

'HDP CHP'NİN PASLI ANAHTARI OLDU'

HDP'nin bir eş başkanı grup toplantısında, "İktidarın küçük ortağı eriyor" diye konuşmuş. Ağız aynı, üslup aynı, usul aynı, siyaset aynı. CHP ile HDP arasında herhangi bir fark kalmadı. Al birini, vur ötekine. HDP, CHP'nin paslı anahtarı oldu. Terörist Demirtaş'ı cezaevinden çıkaracağını söyleyen Kılıçdaroğlu bize küstahça baraj hatırlatması yapıyor. 

Sayın Kılıçdaroğlu, bizi bırak da mahşeri vicdanın, milli onurun, milli ve manevi emanetlerin barajını nasıl geçeceksin, ona cevap ver. Madem yüzmeyi biliyorsun, git boğazda haç çıkarmayı dene.

Kılıçdaroğlu senin için rahat yok. MHP'nin nefesi ensendedir. Türkiye'ye kim yanlış yapmış, karşı çıkmışsa onlarla mücadele edeceğiz. CHP'yi ne tarih ne millet affedecek."

TUMMAK NE DEMEK?

Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrası 'tummak' kelimesinin anlamı merak edildi. Tummak, insanın olduğu yerde çömelerek suya dalması anlamına gelmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...