Tgrt Haber
15 Mart 2022 10:34 - Güncelleme : 15 Mart 2022 12:22

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bugünkü CHP, HDP'nin kostüm giymiş halidir

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türk Tabipler Birliği'nin hastanelerdeki eylemlerini eleştiren Devlet Bahçeli, "Kalpleri vatan ve millet sevgisiyle çarpan hekimlerimizin hiçbir yere gittiği yoktur. Bu ülkeden gitmesi gereken birileri varsa TTB'nin yöneticileridir" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretindeki açıklamalarını hedef alan Bahçeli, "Tarihimize kirli demek nankörlüktür, vatan ve millet sevgisinden nasipsizliktir. Bugünkü CHP, HDP'nin kostüm giymiş hali, PKK'nın yedek kulübesidir" diye tepki gösterdi. Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Bahçeli, Karadeniz'in kuzeyinde yeni bir Suriye'nin kimseye faydası yoktur. Tarafımız barıştır" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bugünkü CHP, HDP'nin kostüm giymiş halidir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün sağlıkçılara verdiği 5 müjdeyi yerinde bulduğunu söyleyen MHP lideri Bahçeli, Türk Tabipler Birliği'nin hastanelerde başlattığı greve ise tepki gösterdi. Vatan ve millet sevdalısı hekimlerin görev başında olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu ülkeden gitmesi gereken birileri varsa TTB'nin yönetimine çöreklenmişlerdir. Gidişleri olsun da, dönüşleri olmasın" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır ziyareti sırasında "Tarihimiz kirli, yüzleşmemiz gerekir" ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Devlet Bahçeli, "Tarihimize kirli demek nankörlüktür, vatan ve millet sevgisinden nasipsizliktir. Bugünkü CHP, HDP'nin kostüm giymiş halidir. Bugünkü CHP, PKK'nın yedek kulübesidir" sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

Rusya-Ukrayna savaşına da değinan MHP lideri, barıştan yana taraf olduklarını söyleyip, Karadeniz'in kuzeyinde yeni bir Suriye'nin hiç kimseye faydası olmayacağını vurguladı. Türkiye'nin denge politikasını destekleyen Bahçeli, Batılı devlet ve kuruluşların ise bu savaştaki tavrıyla sınıfta kaldığını savundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"14 Mart Tıp Bayramı, eşsiz ve emsalsiz bir özverinin tüm sağlık çalışanlarımızda bayraklaştığının göstergesidir. Canı veren Allah'tır, elbette alan ya da alacak olan Allah'tır. Kovid-19 ile mücadelede tüm doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız insan üstü bir gayret ile mücadele etmişlerdir. Hepsine şükran duyuyoruz. Gece demediler, gündüz demediler, adeta bir fedakarlık anıtı haline geldiler.

SAĞLIKÇILARA VERİLEN 5 MÜJDEYE DESTEK

İnsan ve toplum sağlığının müdafaası amacı ile yapılan her çalışma, gösterilen her çaba milletimizin baş tacıdır. Doktorlarımız başta olmak üzere sağlık çalışanlarımızın haklı taleplerinin farkındayız. Cumhurbaşkanımızın 5 müjdesinin yok yerinde olduğu kanaatindeyiz. Emekli olanlara yansıyacak olması, aile hekimlerinin maaşlarının artması ve saldırıların CMK kapsamında katalog suçlara eklenecek olması çok müspet bir gelişmedir. Cumhur İttifakı sağlık çalışanlarımızın her zaman destekçisidir.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NE SERT SÖZLER

TTB'nin karapropagandanın nifak yuvası olarak her yalana, iftiraya sarıldığı aleni şekilde ortadadır. Bunlar hipokrat yeminlerini çiğneyen yüz karalarıdır. Hekimlerimiz Türkiye'yi terk ediyorlarmış, kalpleri vatan ve millet sevgisi ile çarpan hekimlerimizin hiçbir yere gittiği ve gitmeye çalıştığı yoktur. TTB'ye bakarsak Türkiye sağlık sistmeinde çoktan iflas bayrağını çekmiştir. Bu ülkeden gitmesi gereken birileri varsa TTB'nin yönetimine çöreklenmişlerdir. Gidişleri olsun da, dönüşleri olmasın. Bunların dışında yine gidenler olursa keyifleri bilir.

ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Kınalı kuzuların şeref madalyasıdır Çanakkale. Vurulup da düşmeyenlerin, şahit olup da geri çekilmeyenlerin onur meşalesidir Çanakkale. Küresel ve bölgesel senaryolar Çanakkale'de çöpe atılmıştır. Sömürge hesapları, esaret projeleri suya düşmüştür. Milletler ve medeniyetler sahnesi burada kurulmuş, daha da sertleşmiştir. Çanakkale geçilememiştir, Türk vatanı ele geçirilememiştir. En ileri savaş makineleri ile karşımıza çıktılar, yenilmedik. Hedef alınan sadece milletimiz değil, koskoca tarihimizdi. Düşmanı denizde batırdık, karada bitirdik. Bize düşen Çanakkale'den ders çıkarmak, ihtiyaç olursa da kanlarımız ile yeni bir destan yazarak bu vatana sahip çıkmaktır.

KILIÇDAROĞLU'NA 'TARİH' TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı, Diyarbakır gezisi sırasında 'Tarihimiz kirli, yüzleşmemiz gerekir' diye konuşmuş. Tarihimize kirli demek nankörlüktür, vatan ve millet sevgisinden nasipsizliktir. Kılıçdaroğlu'nun kastettiği Türk milletinin tarihi ise önce Çanakkale'ya bakmasını, zillet emellerini tekrar gözden geçirerek aklını başına devşirmesini tavsiye ederim. Türkiye'nin yüzünü kızartacak bir tarihi yoktur. Bunu iddia edenler Çanakkale'de tepelediğimiz düşmanın bugünkü devamıdır.

Çanakkale bir şuurdur, bir ufuktur, bir gururdur, aziz şehitlerimizin zafer emanetidir. Bu emanet başımız üstündedir, namusumuzdur asla kirletilemeyecektir. Bu emanet başımız üstündedir, namusumuzdur asla kirletilemeyecektir. Kılıçdaroğlu kendisi ve kendi tarihi ile yüzleşebilir. Bizce bir sakıncası yoktur. Beklenen de budur. Türk tarihi ile yüzleşmek istiyorsa uyarıyorum ki, bu tarih Kılıçdaroğlu'nun tarihi değildir. Buna hiç hakkı yoktur. Yozgat'ta başka, Diyarbakır'da başka konuşan siyasetçiye güven olmaz.

Kılıçdaroğlu, ABD'nin Kızılderelilerden özür dilediğini söylüyor. Kızılderelilere soykırım yapıldı. Kılıçdaroğlu ağzındaki baklayı çıkar da bilelim. Türk Milleti kimden özür dileyecek, neden özür dileyecek, nedir senin meselen? Türkiye kimlere özür borçlu, söyle de bilelim. Kılıçdaroğlu'nun belli ki diyet borcu vardır.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Savaşın 20'nci günündeyiz. Bombalanan şehirler, yerinden yurdundan kopan insanlar vicdanımızı sızlatmaktadır. Ateşkes rejiminin acilen tesisi amacıyla takibi zaruri genelgeçer tek yol diplomasi ve diyalogdur. Barışın dışında ikinci bir seçenek yoktur. Uluslararası toplum sorumlu ve hassas hareket etmelidir. Karadeniz'in kuzeyinde yeni bir Suriye'nin hiç kimseye faydası olmayacaktır.

Birisini diğerine tercih etmeye, üstün görmeye niyetimiz yoktur. Tarafımız barıştır. Tavrımız karşılıklı diyalogların yerleşmesidir. Türkiye'yi yaptırımlara zorlayan çevreler samimi ve dürüst değildir. Ülkemiz Rusya savaş gemilerine denizden geçişi kapatmış tek ülkedir. Bizden talep edilen ne varsa orantısızdır. Bazı siyasi partilerin Rusya'ya ağır yaptırım uygulanmasını istemeleri, S400'leri gündeme taşımaları başkalarının ajandalarına müzahir hareket ettiklerinin tespitidir.

Dış politikada duygusallık, sabit fikirlilik, manevrasızlık çok tehlikeli kırılmalara yol açacaktır. Devlet yönetmek başkadır, her rüzgara yelken açmak başkadır. Türkiye'nin politikası dengelidir, makuldür. Kimse ezbere konuşmasın. Kimse yabancı başkentlerin merceğinden gelişmelere bakmasın. Bu ülke Amerikalılardan daha çok Amerikalı geçinenlerden, NATO'culardan daha NATO'cu geçinenlerden çekmiştir.

'IRAK'TA 1 MİLYON MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLÜRKEN NEREDEYDİNİZ?'

Dünyanın her yerinde savaşa karşı düzenlenen protestolar yapılmış, yaptırım kararları birbirini kovalamıştır. Irak'ta 1 milyon Müslüman öldürülürken bunlar neredeydi? NATO Genel Sekreteri nerede geziyordu? 'Ölmek istemiyorum' Diyen Ukraynalı kız çocuğunu duydu da 2014 yılındaki Suriyeli çocuğun 'Sizi Allah'a şikayet edeceğim' sözünü kimse duymadı.

Bunlar oluyorken insanlık vicdanı neyle meşguldü? Bu çelişkinin izahını kim yapabilecek? Aylan bebekten tutun da koltuk değneği ile dolaşmaya zorlanan çocuklara kadar bu dramı görmeyen gözler, hissetmeyen yürekler bize ne anlatacak? Kime, ne söyleyecek?

'CHP, HDP'NİN KOSTÜM GİYMİŞ HALİDİR'

Kılıçdaroğlu'na geçen hafta 3 soru sordum. Emoji ile cevap vermiş. Emojiyi bırak, emelin hedefin ne, onu söyle. Emoji de seni kurtarmaz. 

Bugünkü CHP, HDP'nin kostüm giymiş halidir. Bugünkü CHP, PKK'nın yedek kulübesidir. Ülkemizde zaten barış vardır. Türkiye'de var olan terör sorunudur, onun da kökü kazınacaktır.

Öcalan canisini, FETÖ'cüleri de salacak mısın? Bunları nasıl yapacaksın? Hakim değilsin, savcı değilsin? Teröristleri serbest bırakma vaadi anayasa suçudur. Kılıçdaroğlu kayışı koparmıştır. Millet İttifakı'nın dümeni kırıktır. Türkiye zillete teslim edilemez. Kılıçdaroğlu ve diğerlerinin eline fırsat geçerse istikrarımız, birliğimiz heba olup gidecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...