Tgrt Haber

MHP’den erken seçim açıklaması: 1 ay öne çekilebilir

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
08 Eylül 2022 06:50 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 07:15
MHP’den erken seçim açıklaması: 1 ay öne çekilebilir
mhp,erken seçim,ak parti,cumhurbaşkanı erdoğan,devlet bahçeli

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 11 Eylül Pazar günü Devlet Bahçeli’nin katılımıyla düzenlenecek olan Bursa mitingi öncesinde açıklamalarda bulundu. Büyükataman, seçimlerin Kurban Bayramı ve üniversite sınavlarının olması nedeniyle 1 ay öne alma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

Türkiye siyaseti nefesini tuttu ve 2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandı. Yaklaşık 9 ay kalan seçimler öncesinde muhalefet hükümet kanadına çağrıda bulunarak ‘erken seçim’ yapılmasını talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin bu talebine sert tepki göstererek seçimin zamanında yapılacağını duyurdu.

MUHALEFETTEN ‘ERKEN SEÇİM’ ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’naerken seçim yok, adayını açıkla’ sözleri ile yüklenirken CHP lideri ise seçim tarihi belli olduktan sonra adaylarını duyuracaklarını söyledi. Siyasi kulisler peş peşe gelen açıklamalar ile seçim atmosferini erken yaşamaya başlarken MHP’den dikkat çeken açıklama geldi.

MHP’DEN BURSA MİTİNGİNE DAVET

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 11 Eylül Pazar günü Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla düzenlenecek olan Bursa mitingine vatandaşları davet etti. MHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçimlerine büyük hassasiyet ve titizlikle hazırlandığını belirten Büyükataman, ülkenin tam bağımsızlık yolunda istikrarlı ve tavizsiz ilerlemesini sürdürmenin yolunun bu seçimlerden geçtiğini söyledi.

BÜYÜKATAMAN: SEÇİMLER 1 AY ÖNCEYE ÇEKİLEBİLİR

Büyükataman ‘erken seçim’ çağrılarına yönelik değerlendirmede bulundu. Seçimlerin 18 Haziran 2023 tarihinde ve zamanında yapılacağını söyleyen Büyükataman, muhalefetin bunu yapmasının nedeni olarak tabanlarını ve kendi mensuplarını diri tutmak ve seçime hazır hale getirmek için propaganda yürüttüğünü söyledi. Ataman seçimlerin zamanında yapılacağını söylerken dikkat çeken bir ifade kullandı.

Kurban bayramı, üniversite sınavlarının olması gibi birtakım gerekçelerden kaynaklı 1 ay seçimleri öne alma ihtimali söz konusu olabilir” diyen Ataman, bunu gazete köşelerindeki yapılan yorumlara dayandırarak söylediğini ifade etti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...