Tgrt Haber

Ankara-Atina hattında yeni gerilim: Miçotakis, Erdoğan'ı şikayet etti

08 Temmuz 2022 14:47 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 15:50
Ankara-Atina hattında yeni gerilim: Miçotakis, Erdoğan'ı şikayet etti
yunanistan,türkiye,erdoğan,miçotakis

Ankara-Atina hattındaki gerginliğin dozu giderek tırmanıyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye karşıtı açıklamalarına yenilerini ekledi. Miçotakis, bir adım daha ileri giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Romen mevkidaşına şikâyet etti

Türkiye siyasi tarihinde inişli çıkışlı devam eden Türkiye-Yunanistan ilişkileri son günlerde en gergin dönemlerinden birini yaşıyor. Ege Adaları ve Doğu Akdeniz’deki fikir ayrılıkları nedeniyle Ankara-Atina hattı kopma noktasına geldi. İki ülke arasındaki gerilim karşılıklı açıklamalar nedeniyle iyice tırmandı. Son olarak 23 Mayıs’taki kabine toplantısının ardından ‘Miçotakis benim için bitmiştir’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 1 Haziran’daki TBMM grup toplantısında da Atina’ya seslenerek “Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yolda kalırsın. Arkadaşlarıma da söyledim, ikili görüşmeler yapmayacaklar” diyerek Yunanistan’a gözdağı vermişti. Erdoğan’ın Yunanista ve Miçotakis’e yönelik bu ifadeleri uzun süre gündem olmuştu. 

Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime bir yenisi daha eklendi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Romanya Başbakanı Nicolae Ionel Tsuka ile görüşme yaptı. Rumen Başbakan’la ikili görüşmesinde yine Türkiye’yi hedef alan Kiryakos Miçotakis, Tsuka’ya Ankara yönetimini şikâyet etti.

Türkiye’nin ‘provokasyon’larda bulunduğunu öne süren Miçotakis, Romen Başbakan’a Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerinden şikâyet etti. Miçotakis, ayrıca Türkiye’nin ‘Yunanistan’ın egemenlik haklarına meydan okuduğunu’ da savundu.

‘TÜRKİYE’NİN SAVAŞ TEHDİDİ’ İFADESİ

Öte yandan Yunanistan Başbakanı’nın açıklamalarının yanı sıra Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Türkiye karşıtı söylemlerde bulundu.

Nikos Dendias, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory Meeks ve diğer parlamento üyeleriyle bir araya geldi.

Yunanistan merkezli gazete Kathimerini’ye konuşan diplomatik kaynaklar Dendias’ın burada Türkiye ile yaşanan gerilime değindiğini duyurdu.

Dendias’ın ABD’li heyete Türkiye’nin ‘kışkırtıcı davranışları’ hakkında bilgi verdiği belirtilirken, ‘Türkiye’nin savaş tehdidi’ ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...