Tgrt Haber
04 May 2022 08:15 - Güncelleme : 04 May 2022 08:17

Millet İttifakı'nda aday bilmecesi: Anketler, İmamoğlu ve Yavaş, CHP ise Kılıçdaroğlu diyor

Millet İttifakı hâlâ adayını bulamadı. Anketler İmamoğlu ile Yavaş'ı işaret ediyor. CHP yönetimi ise, altılı masanın 'seçilebilirlik' kriterine takılan Kemal Kılıçdaroğlu'nda ısrarcı davranıyor.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Millet İttifakı'nda aday bilmecesi: Anketler, İmamoğlu ve Yavaş, CHP ise Kılıçdaroğlu diyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı cephesinde yaşanan Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları sebebiyle tam anlamıyla bir çıkmazın içinde. Kamuoyu yoklamalarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu’nun adaylığı altılı masanın ‘seçilebilirlik’ kriteri sebebiyle zora giriyor.

İMAMOĞLU ADAYLIK KAPILARINI KAPATMADI

CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’nun aday olması için baskı yaparken en son Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun gönüllerinden geçen aday olduğunu açıklamıştı. Anketlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun geride bırakması parti içinde huzursuzluklara da sebep olurken parti kulislerinde bu isimlerin adaylığının öne çıkarılmasının doğru olmayacağı konuşuluyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki sorulara 'Kendimi taca atmıyorum’ diyerek cevap veren İmamoğlu'nun bu cevabının da parti içinde tartışma konusu olduğu belirtildi. İmamoğlu’nun bu sözleriyle adaylık konusunda ‘Kapıyı açık tuttuğu’ görüşü yapılan değerlendirmelerde dile getiriliyor.

2 SENARYODA GENEL BAŞKANLIK TEHLİKEDE

CHP cephesinde asıl tartışmanın ise seçim sürecinde yaşanacağı konuşulurken Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması durumunda ‘Seçilememekten korktuğu için aday olmadı’ eleştirilerine maruz kalacağı ve genel başkanlığının tartışma konusu olacağı belirtiliyor. Aday olup seçilememesi durumunda ise Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının tartışmaya açılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...