Tgrt Haber

6 muhalefet lideri yuvarlak masada buluştu: Mutabakat metni 28 Şubat'ta açıklanacak

13 Şubat 2022 11:00
Kılıçdaroğlu'nun davetiyle Ankara'da bir araya gelen muhalefet liderlerinden ortak açıklama geldi

Ankara'da 6 muhalefet partisinin liderleri CHP’nin daveti üzerine bir araya geldi. Dört saati aşkın süren zirve sonunda yapılan ortak açıklamada uzlaşıya varılan mutabakat metninin 28 Şubat’ta kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi

Kılıçdaroğlu'nun davetiyle Ankara'da bir araya gelen muhalefet liderlerinden ortak açıklama geldi

6 muhalefet partisinin lideri ilk kez aynı masa etrafında bir araya geldi. Gözlerin çevrildiği görüşmenin ev sahipliğini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu davete katıldı. Yine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yuvarlak masada yer alan siyasiler arasındaydı.

6 muhalefet lideri yuvarlak masada buluştu: Mutabakat metni 28 Şubat'ta açıklanacak

Toplantının ana gündem maddesi Parlamenter Sistem’e dönüştü. Ekonomi gündemi de masadaki bir başka konuydu. Zirve 4 saatten fazla sürdü. Toplantı sonunda ise ortak bir açıklama metni yayınlandı.

MUTABAKAT METNİ 28 ŞUBATTA AÇIKLANACAK

Açıklamanın giriş cümlesi "Bugün, Türkiye için tarihi bir gündür birbirinden farklı altı siyasi parti olarak, Türkiye’nin yıllardır görmeyi umut ettiği tarihi bir çalışma için bir araya geldik" oldu. Açıklamada uzlaşıya varılan parlamenter sisteme dönüş konusunda 28 Şubat’ta ortak bir açıklama yapılacağı bildirildi.

Parlamenter Sistem’e geçişin öncelikli hedef oyduğu vurgulanan açıklamada geçiş sürecinin yol haritasının çalışılarak vatandaşla paylaşılması konularında da uzlaşıya varıldığı kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...