Tgrt Haber
11 May 2023 13:31 - Güncelleme : 11 May 2023 13:38

Muharrem İnce hakkındaki 'kaset' paylaşımlarına soruşturma!

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımları ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Muharrem İnce hakkındaki 'kaset' paylaşımlarına soruşturma!
muharrem ince,kaset,soruşturma

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik kaset iddiaları siyasi kulislere bomba gibi düştü. Gündem olan iddialara ilişkin gerek hükümet gerek ise muhalefet cephesinden peş peşe açıklamalar geldi. Siyasetin bel altına indirilmemesi gerektiğini söyleyen siyasiler İnce’ye yönelik saldırılara karşı ortak noktada birleşti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  savcıları göreve çağırdı. İnce şu ifadeleri kullandı;

45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz? Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim.

https://twitter.com/vekilince/status/1656297201495326722

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

TGRT Haber'in elde ettiği bilgilere göree Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir duyuruda bulundu. Muharrem İnce’ye yönelik osyal medya paylaşımları hakkında re'sen soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "Sosyal medya paylaşımında iddia edilen konulara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda düzenlenen şantaj, tehdit ve belgede sahtecilik suçlarından 2023/107442 soruşturma numaralı dosya ile resen soruşturmaya başlanılmıştır" denildi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...